News

Ecaterina Andronescu dă o veste proastă elevilor. Ce se întâmplă cu vacanța de vară

03.05.2019 | 19:38
Ecaterina Andronescu da o veste proasta elevilor Ce se intampla cu vacanta de vara

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, dă o veste proastă elevilor. Mai exact, oficialul a declarat vineri, la Suceava, că nu intenționează să prelungească vacanța învățăceilor după data de 9 septembrie, în urma demersului hoteliere de pe litoral care reclamă că le scad profiturile.

Ecaterina Andronescu dă o veste proastă elevilor

Cu multă înțelegere, după cum susține încă de la începutul discursului său, ministrul afirmă că știe situația de la mare, respectând valoarea profitului dorit, dat fiind că, printr-un lanț, banii tot la școală ajung, fiind vorba de impozit, dar pe primul loc stă promovarea interesului școlilor. „Eu îi înţeleg pe cei care doresc să obţină profit (…) Este o valoare pe care o respect, profitul, şi respect şi pe cel care doreşte să obţină profit, pentru că pe profit plăteşte impozit şi impozitul ajunge şi la şcoli, dar cred că întâi şi întâi trebuie să promovăm interesul şcolilor.

Când am stabilit această structură a anului de învăţământ, am avut în vedere numărul de zile de şcoală care determină şi numărul de ore şi care, până la urmă, determină recunoaşterea sau nu a diplomelor pe care şcolile noastre le elaborează şi sigur că dacă vom găsi o formulă mai raţională decât asta, ceea ce nu cred, nu avem nimic împotrivă”, a declarat ministrul Educației.

Ecaterina Andronescu dă o veste proastă elevilor. Ce se întâmplă cu vacanța de vară
Nu se prelungește vacanța de vară

Oficialul dorește să atingă echilibrul între interesul școlilor și cele de natură economică

Mai mult, oficialul a arătat că nu se poate răspunde favorabil tuturor cerințelor, cel mai important fiind echilibrul între interesul școlii și cele de natură economică. „Deocamdată avem un ordin de ministru (…) Deocamdată despre 9 septembrie vorbim. Sigur, vă spun că au existat şi firmele de turism care au pârtii de schi şi care vroiau ca vacanţa de iarnă să fie de două luni de zile, dacă se poate.

Nu poţi să răspunzi favorabil tuturor cerinţelor şi atunci, întotdeauna, se realizează acest echilibru, între interesul şcolii, major pentru mine şi pentru ce înseamnă şcoala şi, sigur, interesele de natură economică, pentru că, până la urmă, şi educaţia are şi un rol economic prin formarea celor care apoi produc profit şi cei care obţin profitul trebuie să se gândească şi la procesul de formare şi să-l protejeze”, a adăugat Ecaterina Andronescu.