News

Ecaterina Andronescu, declarație uluitoare după cazul din Caracal: ”Așa am fost învățată de părinți”

02.08.2019 | 11:13
Ecaterina Andronescu declaratie uluitoare dupa cazul din Caracal Asa am fost invatata de parinti
Ministrul Educației Ecaterina Andronescu face declarații uluitoare despre faptul că Alexandra s-a urcat într-o mașină cu un străin. Sursa foto: hepta.ro

Ecaterina Andronescu a făcut o declarație absolut uluitoare legat de cazul crimelor din Caracal. Ministrul Educaţiei a declarat că a fost învățată să nu se urce în mașini cu persoane necunoscute susținând că pe vremea ei copiii erau învățați de părinți, dar și la școală să fie mai responsabili.

Ministrul Educaţiei, declarație șocantă despre cazul fetei luate la ocazie în Caracal

Ecaterina Andronescu a afirmat la un post de televiziune că pe ”vremea ei” fetele erau educate de familie, cât și la școală să nu se urce cu străini în mașină, referindu-se la Alexandra Măceșanu care ca să ajungă la Caracal a luat o mașină la ocazie din satul natal. „Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină.”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educației a mai declarat că s-a interesat la Inspectoratul Școlar Județean Olt și a aflat că adolescenta avea abonament pe transportul local, dar Ecaterina Andronescu a omis să spună care este programul microbuzelor pe perioada vacanței: la ora 7.00, respectiv la ora 17.00. „Cred că va trebui, la începutul anului școlar, să introducem în toate școlile un sistem de protecție a copiilor și de a îi învăța să se protejeze singuri, să se ferească, pentru că eu am învățat și de-acasă… Cred că toate aceste lucruri trebuie să le repetăm și la scoală”, a mai spus Ecaterina Andronescu în emisiune.

Adriana Săftoiu îi ia apărarea Alexandrei Măceșanu
Deputatul PNL este de părere că Gheorghe Dincă nu a acționat singur. Sursa foto: libertatea.ro

Deputatul PNL Adriana Săftoiu nemulțumită de declarația Ecaterinei Andronescu

Deputatul PNL Adriana Săftoiu se afla în studio alături de Ecaterina Andronescu și s-a arătat contrariată de afirmația Ministrului Educației. Adriana Săftoiu i-a luat apărarea Alexandrei Măceșanu referitor la faptul că a luat o mașină la ocazie. „Dacă nu ar fi existat doar două curse, la ora 7.00, respectiv, la ora 17.00, Alexandra nu ar fi fost nevoită să ia o ocazie ca să ajungă la timp în oraş. Alexandra nu a greşit că a luat o ocazie. E vina noastră că, la sate, nu asigurăm, la intervale mai dese, mijloace de transport. Doamna Andronescu însă susţinea sus şi tare ideea ei”, a precizat Adriana Săftoiu, potrivit Adevărul.

Adriana Săftoiu a declarat că și ea obișnuia pe vremea ei să meargă cu mașini la ocazie și nu știe la ce perioadă comunistă se referă Ecaterina Andronescu. „Eu nu ştiu la ce vreme din perioada comunistă s-a referit doamna Andronescu, însă pe vremea mea, adică prin anii ’87- ’89, eu obişnuiam să merg cu autostopul. Să nu idealizăm perioada comunistă. Şi adulţii fac autostopul.”, a mai spus Adriana Săftoiu.

Deputatul PNL este de părere că Gheorghe Dincă, criminalul celor două adolescente Alexandra Măceșanu și Mihaela Luiza Melencu este un monstru care „nu e singur şi cineva încearcă să ne convingă că e singur”.