News

Ecaterina Andronescu, despre cum trebuie să fie subiectele de la Evaluarea Națională: ”Să nu îi împingă pe copii la meditații”

03.04.2019 | 21:48
Ecaterina Andronescu despre cum trebuie sa fie subiectele de la Evaluarea Nationala Sa nu ii impinga pe copii la meditatii
ADVERTISEMENT

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a vorbit, la ”Jurnal de Seară” de la Digi 24, despre cum trebuie să fie subiectele la Evaluarea Națională. Răspunsul vine în urma unui mesaj postat pe Facebook de o mamă revoltată de subiectele pe care le-au primit elevii la simulare.

Ecaterina Andronescu a vorbit despre cum trebuie să fie subiectele de la Evaluarea Națională

Femeia o critica pe Ecaterina Andronescu pentru că s-a declarat nemulțumită de rezultatele copiilor, spunea că nu mai sunt profesori care să predea bine materia și că tinerii au ajuns să urască materia și cadrele didactice. „Ne-ați terorizat copiii”, a spus femeia. Despre situația creată, ministrul a spus: „Sunt multe lucruri care nu ne plac. Ce fac, în situația în care mi-am luat această responsabilitate? Cu înțelepciune și determinare, împreună cu cei care sunt în sistem – părinți, profesori, elevi -, să vedem cum ameliorăm performanța”.

ADVERTISEMENT

Cât despre subiectele de la evaluare, Andronescu a menționat că: „ vor face obiectul unei întâlniri cu cei care le-au făcut. Întâi aș vrea să stau cu ei de vorbă, să vedem cum au gândit subiectele, de sunt rezultatele astea. Înțeleg ca la simulare subiectele să fie un pic mai grele, dar nu accept să fie predarea aici și evaluarea mult mai sus”.

Ecaterina Andronescu, despre cum trebuie să fie subiectele de la Evaluarea Națională: ”Să nu îi împingă pe copii la meditații”
Răspunsul vine în urma unui mesaj postat pe Facebook de o mamă revoltată de subiectele pe care le-au primit elevii la simulare

”Subiectele trebuie să fie la nivelul cerut de programă, nu să-i împingă pe părinți să-și trimită copiii la meditații”

Jurnalistul Cosmin Prelipceanu, gazda emisiunii ”Jurnal de Seară”, a precizat un exercițiu de la simularea la evaluarea națională la matematică, pe care, profesorul l-a rezolvat în clasă, la un liceu bun, cu elevii de 9 și 10, în 60 de minute.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, replica ministrului Educației a fost: „Nici asta nu mi se pare normal. Subiectele trebuie să fie la nivelul cerut de programă, nu să-i împingă pe părinți să-și trimită copiii la meditații”.