News

Ecaterina Andronescu, surprinsă la volan fără centura de siguranță în timpul unei emisiuni la Antena 3

16.06.2019 | 17:43
Ecaterina Andronescu surprinsa la volan fara centura de siguranta in timpul unei emisiuni la Antena 3

În mod normal politicienii trebuie să fie modele de conduită și pentru respectarea legii. Cu toate acestea, normalitatea este adesea încălcată de către politicienii români. Ultimul exemplu în acest sens este cel al Ministrului Educației, Ecaterina Andronescu. Ea a apărut chiar la televizor, în cadrul unei emisiuni televizate pe Antena 3, în care discută cu reporterul în timp ce se află la volan și nu poartă centura de siguranță.

Ecaterina Andronescu nu a purtat centura de siguranță

În cadrul emisiunii difuzate duminică de Antena 3, ministrul Educației este prezentată în timp ce poartă o discuție cu reporterul spre Politehnică. Astfel, pe imagini se poate vedea clar faptul că Ecaterina Andronescu nu poartă nicio centură de siguranță. Această situație se schimbă însă în momentul în care fostul rector al Politehnicii, alături de reporterul A3, decis să plece de la universitate, se arată într-un articol al celor de la hotnews.ro. VEZI GALERIE FOTO

Pentru această abatere, Ecaterina Andronescu ar fi putut primi o sancțiune formată dintr-o amendă și două puncte de penalizare, potrivit Codului Rutier. Cum un punct-amendă valorează 10% din salariul minim pe economie, adică 1900 de lei, atunci ministrul Educației ar fi putut primi o amendă de 380 de lei. Cu toate acestea, dacă ar fi plătit în cinci zile lucrătoare, cum prevăd noile reglementări, atunci abaterea privind nepurtarea centurii ar fi fost înjumătățită.

Ecaterina Andronescu, surprinsă fără centura de siguranță la televizor *foto: captură Antena 3/ hotnews.ro
Ecaterina Andronescu, surprinsă fără centura de siguranță la televizor *foto: captură Antena 3/ hotnews.ro

Ecaterina Andronescu, la al patrulea mandat ca ministru al Educației

În vârstă de 71 de ani, Ecaterina Andronescu reprezintă unul dintre supraviețuitorii PSD. Rector al Universității Politehnica din București în perioada 2004-2012, Andronescu a mai ocupat în trei rânduri funcția de ministru al Educației: în perioada decembrie 2000 – iunie 2003, decembrie 2008 – octombrie 2009 și iulie 2012 – decembrie 2012. Ea și-a asumat din nou conducerea învățământului românesc pe 16 noiembrie 2018, când l-a schimbat pe Valentin Popa.