News

Ecaterina Andronescu i-a oferit vloggerului Cristian Dascălu un job la ministerul Educației. Ce răspuns a primit

15.04.2019 | 09:56
Ecaterina Andronescu ia oferit vloggerului Cristian Dascalu un job la ministerul Educatiei Ce raspuns a primit

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a făcut o angajare în direct la Digi TV, după ce a fost plăcut surprinsă de viziunea vloggerului Cristian Dascălu asupra viitorului educației din România! Cei doi luau parte la o discuție despre problemele cu care se confruntă sistemul de educație.

Ecaterina Andronescu l-a angajat pe vloggerul Cristian Dascălu

”Cristian, cum vezi tu educația în viitor, în 5-10-15 ani?”,

a fost întrebat vloggerul de moderatorul discuției, jurnalistul Andrei Tomescu. Răspunsul tânărului în vârstă de 25 de ani, cu nume predestinat parcă să lucreze la Ministerul Educației, i-a plăcut foarte mult ministrului!

”Schimbările în piața de muncă se petrec mult mai rapid decât, poate, va fi în stare sistemul educațional să țină pasul și aici, ca o soluție pot să văd, îmi pot imagina o școală sau poate o universitate care să informeze elevii, să le spună că educația este responsabilitatea fiecăruia în parte și ceea ce se predă la școală și facultate e o informație bună, utilă, dar nu e suficientă neapărat.

Ecaterina Andronescu oferta angajare
Ecaterina Andronescu i-a oferit un job la Ministerul Educatiei vloggerului Cristian Dascalu

Vloggerul Cristian Dascălu a avut ocazia să lucreze la Google și Facebook

Și atunci mi s-ar părea o măsură extraordinară dacă s-ar putea preda sau înștiința, aduce la cunoștința elevului că uite, faci școala asta, o să te ajute, dar e și responsabilitatea ta să înveți mai departe, ai acces la informație în ziua de azi, există internet. În același timp, consider că se poate veni și din exterior cu ajutor și aici mă refer poate la medii pe care elevii și studenții le frecventează, precum platformele sociale, precum YouTube – și eu în direcția aceasta chiar încerc să mă implic pe cât posibil, să vin cu experiențele pe care eu le am și să împărtășesc mai departe cu comunitatea. Chiar am avut niște reacții foarte, foarte plăcute din partea oamenilor care m-au urmărit și care poate au găsit niște informații legate de informatică, să zicem, pe care nu au avut ocazia să le afle la școală”

, a declarat Cristian Dascălu.

”Îmi dați voie să-i fac o propunere?”, a intervenit în acest moment al discuției ministrul educației, Ecaterina Andronescu, adresându-se apoi direct vloggerului: ”Nu vreți să lucrați, măcar part-time, și pentru Ministerul Educației? Îmi place foarte mult cum gândiți”, i-a spus râzând Ecaterina Andronescu. Sigur, putem discuta. Multumesc mult”, i-a răspuns zâmbind Cristian Dascălu.

Tânărul Cristian Dascălu, absolvent de Matematică-Informatică la Universitatea Bucureşti, a făcut stagii în străinătate și a avut ocazia să lucreze pentru giganţi din IT precum Google sau Facebook, dar a preferat să revină în țară. Dascălu își împărtăşeşte experienţele și prin intermediului unui canal video pe YouTube. Peste 100 de mii de abonaţi îi urmăresc postarile zilnice.