News

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, perlă despre Bacalaureat! „Orice evaluare evaluează subiectele pe care examenul le presupune în evaluarea respectivă”

11.07.2019 | 14:41
Ecaterina Andronescu ministrul Educatiei perla despre Bacalaureat Orice evaluare evalueaza subiectele pe care examenul le presupune in evaluarea respectiva

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației a oferit o perlă de zile mari despre examenul de Bacalaureat! Aceasta a avut un răspuns inedit la întrebarea unui moderator TVR, care a vrut să știe dacă bacalaureatul reflectă cunoștințele pe care le-a acumulat un elev în liceu. „Orice evaluare evaluează subiectele pe care examenul le presupune în evaluarea respectivă. Sigur reflectă programa școlară, fără îndoială pentru că subiectele au fost din programele școlare pe diferite tipuri și profile de învățământ.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, perlă despre Bacalaureat!

Ce fac cu aceste cunoștințe, asta fără îndoială este o întrebare la care cred că mai trebuie să lucrăm pentru că eu mi-aduc aminte, ca studentă fiind, chiar la ora de discipline dificile, matematica superioară pe care o face Politehnica pentru orice facultate, profesorul meu de matematică ne spunea la ce folosim fiecare dintre lucrurile pe care le învățam.

Și de aceea îndreptarea modalității de predare și către utilitatea acelor cunoștințe cred că ar face și lecția mai atractivă și deopotrivă elevii ar înțelege de ce trebuie să învețe, la ce le sunt utile cunoștințele”, a definit Ecaterina Andronescu Bacalaureatul. Ministrul Educației a surprins în urmă cu doar câteva zile. Prezentă la festivitatea de absolvire a celei mai recente promoții de ingineri „Petrache Poenaru”, aceasta a recurs la o scurtă demonstrație practică, ajutându-se de două bancnote.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, perlă despre Bacalaureat! Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu este ministrul Educației în cabinetul Dăncilă. Sursa foto – facebook

Andronescu a călcat banii în picioare

Le vreți (bancnotele – n.r.)? Atunci o să procedez așa. O să le mototolesc și o să vă întreb dacă le mai vreți? Da (strigă absolvenții din sală – n.r.)! Putem să mergem mai departe și anume să le aruncăm pe jos și să le călcăm în picioare. Le mai vreți? Da! (se aude din sală – n.r.) Filosofia acestei experiențe este cât se poate de clară. Le vreți și mototolite, le vreți și călcate în picioare pentru că au valoare. Mesajul meu este următorul.

Dacă în viață, pentru că viața are și urcușuri și coborâșuri, dacă se mai întâmplă să fiți mototoliți sau uneori chiar să fiți călcați în picioare, nu vă pierdeți cumpătul pentru că aveți valoare și vă respectăm și vă prețuim pentru valoarea pe care o aveți. Și această valoare v-a fost crescută în școala pe care astăzi o terminați ” , a spus Ecaterina Andronescu.