News

Ecaterina Andronescu nu va vota la referendumul pentru justiție! Ce va face Bogdan Trif

24.05.2019 | 16:51
Ecaterina Andronescu nu va vota la referendumul pentru justitie Ce va face Bogdan Trif

Ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, a declarat că va merge la vot duminica aceasta, dar va vota doar la alegerile europarlamentare, nu și la referendumul pentru justiție, inițiat de preşedintele Klaus Iohannis. Totodată, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a avut aceeași reacție.

Alți politicieni au declarat că vor susține alegerile europarlamentare

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației Naționale, a anunțat că se va deplasa duminica aceasta la secțiile de votare din București să voteze pentru alegerile europarlamentare. Totodată, aceasta a mai spus că nu este de caord cu referendumul pentru justiție inițiat de președintele țării și că nu va vota.

„Merg la alegeri, (…) este o datorie cetăţenească şi cred că este obligaţia mea de cetăţean să merg. Am spus înainte de a se fi stabilit, să spunem cu precizie, referendumul şi spun şi acum opinia mea, că nu trebuie să amestecăm alegerile cu niciun referendum, pentru că pare că este cuplată alegerea pentru Parlamentul European cu referendumul ca să avantajeze pe cineva şi dezavuez o asemenea intenţie. Ca urmare, nu voi participa la referendum”, a declarat ministrul.

În același timp, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunţat, că este de aceeași părere cu Ecaterina Andronescu și nu va vota la Referendum. „O să merg la alegeri, o să merg şi la referendum, dar nu o să iau de data aceasta niciun buletin de vot, pentru că este un referendum politic, încearcă să denatureze alegerile, votul românilor la referendum”, au fost cuvintele lui Trif.

Mai mulți miniștrii au anunțat că vor merge la vot, duminică
Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu și ministrul Turismului, Bogdan Trif, vor vota DOAR la alegerile europarlamentare de duminică
Sursa foto: Hepta.ro

Ministrul Educației a schimbat structura anului școlar 2019- 2020

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a schimbat structura anului școlar 2019- 2020. Structura anul viitor de învățământ prevede ca școala să înceapă pe 1 septembrie pentru profesori, iar elevii să înceapă mai târziu, pe 9 septembrie. La sfârșitul vacanței de iarnă, Andronescu ar vrea să se încheie și primul semestrul, iar anul școlar să se încheie pe 12 iunie 2020. Ministrul a spus că a luat în calcul numărul de zile de școală și numărul de ore care în final, vor determina recunoașterea diplomelor pe care le elaborează unitățile de învățământ din România.

“Deocamdată despre 9 septembrie vorbim. Sigur, vă spun că au existat şi firmele de turism care au pârtii de schi şi care vroiau ca vacanţa de iarnă să fie de două luni de zile, dacă se poate. Nu poţi să răspunzi favorabil tuturor cerinţelor şi atunci, întotdeauna, se realizează acest echilibru, între interesul şcolii, major pentru mine şi pentru ce înseamnă şcoala şi, sigur, interesele de natură economică, pentru că, până la urmă, şi educaţia are şi un rol economic prin formarea celor care apoi produc profit şi cei care obţin profitul trebuie să se gândească şi la procesul de formare şi să-l protejeze”, a precizat aceasta.