News

Ecaterina Andronescu s-a confruntat cu eleva care a protestat cu #foaiagoală! Cum a numit-o ministrul Educaţiei

13.04.2019 | 15:46
Ecaterina Andronescu sa confruntat cu eleva care a protestat cu foaiagoala Cum a numito ministrul Educatiei

Ministrul Educației Ecaterina Andronescu s-a confruntat, vineri, în Satu Mare, cu eleva Andreea Varga, care și-a exprimat nemulțumirea față de sistemul de învățămât, ce a participat la protestul #foaiagoală.

Ecaterina Andronescu s-a confruntat, vineri, cu eleva care a protestat cu #foaiagoală

După ce Andronescu a făcut o prezentare a proiectului noii legi aflate în dezbatere, la sesiunea de întrebări, eleva, în vârstă de 17 ani, a cerut microfonul și a abordat-o pe reprezentanta guvernului. Fata a întrebat-o ce se poate face cu programa școlară, care este foarte încărcată. Răspunsul Ecaterinei Andronescu a fost: „Pe fond cred că ai dreptate, trebuie schimbată programa şcolară, dar nu o putem face în timpul anului.

Nu o putem face în interiorul unui ciclu de învăţământ. ce putem face acum şi am început deja este să găsim mecanismul prin care programa ceea complicată este transformată de către profesor într-o manieră pe care el o înţelege şi devine mai atractivă”.

Ecaterina Andronescu s-a confruntat cu eleva care a protestat cu #foaiagoală! Cum a numit-o ministrul Educaţiei
Fata, de 17 ani, a luat microfonul și și-a spus nemulțumirile

Ministrul Educației nu a ratat ocazia de a-i spune tinerei că este rebelă

Fata a continuat să îi explice ministrului că sistemul de învățământ este axat de note, nu pe învățăturile din școală acumulate de elev. Mai mult, nu a ezitat să îi pună întrebări incomode, cum ar fi de ce e prioritară instalarea de table digitalizare în școli, în contextul în care există unități de învățământ care încă au toatele în curte. De altfel, nici ministrul nu a pierdut ocazia de a-i da o replică, spunându-i tinerei că este rebelă, dar și că este inteligentă.

Mai mulți elevi din clasele a IX-a și a XII-a s-au alăturat m anifestației #foaiagoală, însemnând că în loc să rezolve subiectele de la simularea examenului de Bacalaureat 2019, vor preda foile albe ori le vor completa cu propuneri ce ar aduce plusuri sistemului de învățământ adresate Guvernului.