News

Ecaterina Andronescu schimbă învățământul din temelii! Vrea să taie numărul de elevi din clase

23.04.2019 | 08:27
Ecaterina Andronescu schimba invatamantul din temelii Vrea sa taie numarul de elevi din clase

Ecaterina Andronescu are în plan mai multe schimbări la nivelul învățământului din România. Cea mai nouă are legătură cu numărul de elevi care sunt înscriși într-o clasă, pe care vrea să-l reducă la sub 25 de copii.

Ecaterina Andronescu taie numărul de elevi dintr-o clasă

Ministrul Educaţiei spune că şcolile de la noi din ţară sunt într-o continuă depopulare, iar copiii ajung să fie împărţiţi între şcolile bune şi cele mai puţin bune. De aceea, Ecaterina Andronescu îşi doreşte să implementeze o nouă regulă care să interzică mai mulţi elevi într-o singură clasă:

“Şcolile din România se depopulează în sensul că sunt copii din ce în ce mai puţini în şcoli. Atunci trăim următorul fenomen – şi datorită faptul că şcoala românească este polarizată – adică sunt şcoli cu performanţe foarte bune (…) şi şcoli cu performanţe slabe – părinţii fac o presiune pe şcolile bune. Suntem în situaţia ca în şcolile care se dopopulează să avem puţini elevi şi să avem foarte mulţi elevi, 30-35 în clasă, în şcolile foarte bune.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei
Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei

Se construiesc grădiniţe şi şcoli

Încercăm să găsim soluţii în aşa fel încât să nu mai ajungem aici. Şi am început de acum, pentru că în curând, probabil săptămâna aceasta, vom avea cifra de şcolarizare pentru anul următor aprobată, să nu mai trecem dincolo de 25 de elevi în clasă. Este o măsură care este posibilă în sistemul românesc de învăţământ şi după părerea mea este absolut necesară”, a spus Ecaterina Andronescu la Realitatea TV.

Ministrul Educaţiei a mai vorbit şi despre construcţia a 2.300 de creşe şi grădiniţe: “Sunt acum în construcţie (…) 2.300 de creşe şi grădiniţe. Ele se află în diferite etape – la unele construcţia este aproape gata, altele sunt în proiectare, sunt cuprinse în programul de la MDRAP. Ele sunt ridicate de primării. Eu cred că în 2020 sunt gata toate”.

Ecaterina Andronescu are în plan mai multe schimbări în cadrul învăţământului românesc. Ministrul Educaţiei vrea să schimbe regulile de la examenele de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională.

Tags: