News

Ecaterina Andronescu, taxată pentru modificările aduse admiterii la liceu! Sindicatele amenință cu proteste masive

14.05.2019 | 08:33
Ecaterina Andronescu taxata pentru modificarile aduse admiterii la liceu Sindicatele ameninta cu proteste masive

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a fost taxată pentru modificările aduse admiterii la liceu! Cei din Federația „Spiru Haret” o acuză pe aceasta că aduce schimbări calendarului în privința admiterii în învățământul liceal de stat, deși unele etape ale admiterii sunt în plină desfășurare. Mai mult de atât, sindicaliștii spun că Andronescu nu a discutat nicio clipă demersul său cu partenerii sociali.

Ecaterina Andronescu, taxată pentru modificările aduse admiterii la liceu!

Andronescu ar putea avea probleme serioase – sindicaliștii amenință acum cu proteste masive și spun că decizia luată de ministrul Educației este una complet iresponsabilă. Astfel, aceștia cred că prin noul document semnat de Ecaterina Andronescu se amână cu circa o lună desfăşurarea probelor de aptitudini, teste care se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea Naţională.

„Ceea ce a făcut Ministerul Educaţiei este ilegal. Nu poţi să-ţi baţi joc de copii, părinţi şi cadre didactice. Sunt părinţi care s-au prezentat la centrele de examinare pentru a-şi înscrie copiii la probele de aptitudine, sunt inspectorate care au început să organizeze târgurile de oferte educaţionale, pe care le-au programat cu luni bune înainte. De exemplu, în Bucureşti, de mâine, liceele ar trebui să-şi prezinte oferta.

Ecaterina Andronescu, taxată pentru modificările aduse admiterii la liceu! Andronescu
Ecaterina Andronescu a adus noi modificări admiterii în învățământul liceal de stat

Sindicatele amenință cu proteste masive

Însă, unităţile de învăţământ nu au aprobate cifrele de şcolarizare, pe care, potrivit ordinului dat în această seară, le vor primi de-abia la sfârşitul lunii mai“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“ atunci când a fost chestionat despre modificările aduse de Ecaterina Andronescu calendarului admiterii în învățământul liceal de stat.

Federația „Spiru Haret” solicită acum anularea ordinului pe care l-a semnat Ecaterina Andronescu și amenință că dacă Ministerul Educației nu revine asupra actului normativ, atunci ei sunt pregătiți alături de asociațiile de părinți și elevi să iasă în stradă pentru a protesta. De remarcat că prin acelaşi act, se amână practic, până la 30 mai şi afişarea locurilor disponibile în licee şi şcoli profesionale, lucru care, spun sindicaliștii, va afecta grav şi mişcarea de personal