Life

Ecaterina, fiica preotului Nicolae Dima, are nevoie de ajutor. Micuța de doar 12 ani a ieșit din comă

Ecaterina, fiica preotului Nicolae Dima a ieșit din comă. Micuța în vârstă de doar 12 ani are nevoie însă de tratamente și de terapii de peste 200.000 de euro.
16.01.2023 | 22:25
Ecaterina fiica preotului Nicolae Dima are nevoie de ajutor Micuta de doar 12 ani a iesit din coma
ADVERTISEMENT

Ecaterina, fetița preotului Nicolae Dima, trăiește o dramă. Deși are doar 12 ani, micuța s-a luptat cu o afecțiune extrem de gravă.

În ce stare se află Ecaterina, fiica preotului Nicolae Dima

Aceasta a fost recent operată pe creier și a stat în comă aproape o lună de zile. Ecaterina a fost diagnosticată cu o tumoră în mijlocul creierului, iar preotul Nicolae Dima a fost devastat în momentul în care a aflat.

ADVERTISEMENT

Tot el a fost cel care și-a privit fiica de două ori, în stop cardio-respirator. Mai apoi, au urmat clipe grele pentru familia acestuia. Deși acum, micuța de doar 12 ani a ieșit din comă și a rostit și primele cuvinte, se pare însă că lucrurile nu se opresc aici.

Mai departe, Ecaterina are nevoie de tratamente pentru recuperare, dar și de terapiile pe care medicii i le-au recomandat.

ADVERTISEMENT

Din păcate, familia Ecaterinei nu își permite aceste lucruri din punct de vedere financiar, având în vedere că sumele necesare ar depăși 200.000 de euro.

Menționăm faptul că, după ce s-a trezit din comă, fetița a început să vorbească, însă drumul său până când își va reveni complet, este unul destul de lung, iar costurile prea mari.

ADVERTISEMENT

Tatăl Ecaterinei a oferit un interviu în care a vorbit despre starea fiicei sale, dar și despre cele necesare. Micuța este conștientă și este pe cale să își revină, iar rugăciunile tuturor au avut un impact major asupra ei.

“Ecaterina e conștientă și a rostit primele cuvinte. După o stare de comă profundă care a durat mai bine de o lună, fetița de 12 ani a vorbit cu părinții. Este din ce în ce mai aproape de trezirea completă.

ADVERTISEMENT

Vorbește, deși nu foarte clar, dar spune cuvinte simple, știe cine suntem, cum ne cheamă, i-a recunoscut și pe cei trei Părinți de la biserica noastră”,  a dezvăluit preotul Nicolae Dima.

Costurile pentru spitalizarea Ecaterinei s-au ridicat la peste 90.000 de euro

În total, costurile de până acum s-au ridicat la peste 91.000 de euro, a mai povestit el. Aici s-au încadrat cheltuielile generate de spitalizare pentru primele trei luni, spune preotul.

Mai departe însă, cheltuielile vor fi și mai mari. Preotul Nicolae Dima spune că ar fi vorba despre sume destul de mari, dificil de calculat, motiv pentru care a făcut un apel la cei care vor să ofere o mână de ajutor, să facă acest lucru.

Totodată, el a mai adăugat că orice sumă este importantă, iar fiecare bănuț în parte va merge pentru a-i salva viața fiicei sale.

”Am achitat, cu ajutorul unor prieteni, 91 de mii de euro pentru o parte din cheltuielile generate de spitalizare, pentru primele trei luni. Vor mai fi și alte cheltuieli, ne așteptăm la asta.

În plus, cele trei luni nu vor fi de ajuns pentru recuperare, ci va fi nevoie de încă alte trei luni, din estimările pe care le putem face acum”, a mai adăugat tatăl Ecaterinei pentru Asociația “Salvează o Inimă”.

El a ținut să le mulțumească tuturor celor care au ajutat familia până acum, dar și pentru sprijinul emoțional din ultimele luni de zile.

ADVERTISEMENT