Sport

Echilibru, cuvânt de ordine în Grupa D. Câți bani câștigi dacă Cehia termină în fața vicecampioanei mondiale

Grupa D va fi una dintre cele mai echilibrate de la Euro 2020. Favorite la calificare sunt Anglia și Croația, dar Scoția și Cehia pot face surpriza.
13.06.2021 | 10:39
Echilibru cuvant de ordine in Grupa D Cati bani castigi daca Cehia termina in fata vicecampioanei mondiale
ADVERTISEMENT

Euro 2020 reprezintă al doilea Campionat European la care participă 24 de echipe naționale, după turneul final din urmă cu cinci ani. La fel ca și în 2016, selecționatele sunt repartizate în șase grupe, din care mai departe merg ocupantele primelor două locuri, dar și cele mai bune patru formații care termină pe poziția a treia.

Grupa D este una dintre cele mai echilibrate grupe de la Euro 2020. Din ea fac parte Anglia, Croația, Cehia și Scoția. Favorite la ocuparea primelor două poziții sunt în mod cert Anglia și Croația, dar celelalte două naționale pot produce surpriza.

ADVERTISEMENT

Meciurile din Grupa D vor începe duminică, 13 iunie atunci când, de la ora 16:00, naționala Albionului se va înfrunta cu Croația, în reeditarea semifinalei Cupei Mondiale din 2018. Scoția – Cehia este programat luni, 14 iunie, tot de la ora 16:00.

Anglia are de luat o revanșă în fața Croației

Așa cum spuneam, Grupa D va fi deschisă de chiar derby-ul acestei grupe, Anglia – Croația, meci care se va juca la Londra, pe Wembley. Cele două naționale s-au întâlnit de de trei ori în ultimii trei ani.

ADVERTISEMENT

Cea mai importantă confruntare rămâne însă aceea de la World Cup 2018, acolo unde, în semifinale, croații s-au impus cu 2-1, grație golului marcat în prelungiri de Mario Mandzukic.

Cele două naționale s-au duelat apoi și în cea de-a doua ediție a UEFA Nations League, acolo unde britanicii au reușit să își ia o mică revanșă. Selecționata pregătită de Gareth Southgate i-a luat patru puncte Croației. A fost 0-0 la Rijeka, în octombrie 2018, și 2-1 pe Wembley, o lună mai târziu.

ADVERTISEMENT

Anglia și Croația au făcut parte din Grupa 4 a Ligii A și au mai avut-o ca adversară pe Spania. La final, britanicii au încheiat competiția pe primul loc cu 7 puncte, ibericii pe 2, cu 6 puncte, iar croații pe 3, cu 4 puncte.

Casa Pariurilor oferă o cotă de 1,25 pentru ca istoria să se repete și Anglia să termine deasupra vicecampioanei mondiale și în Grupa D de la Euro 2020.

ADVERTISEMENT

Cehia, revedere cu Anglia, pe care a învins-o în preliminarii

Deloc străină de naționala Albionului este și reprezentativa Cehiei. Cele două au fost adversare în preliminariile lui Euro 2020. Ce-i drept, britanicii au terminat pe primul loc, cu un avans de șase puncte, dar au pierdut confruntarea de la Praga, scor 1-2. A fost de altfel singura înfrângere a englezilor în campania de calificare. Pentru ca situația să se schimbe, iar Cehia să termine în fața Angliei la Euro 2020, Casa Pariurilor oferă o cotă de 6,60.

Cehia are mult mai multe șanse să termine deasupra Croației în această grupă, pronostic pentru care Casa Pariurilor oferă o cotă de 2,60. Nu trebuie însă neglijată nici reprezentativa Scoției, singura echipă din această grupă care s-a calificat la European prin intermediul play-off-ului.

Pentru a ajunge la Euro 2020, a doua selecționată britanică din Grupa D a ajuns la turneul final după două meciuri dramatice, în care a fost nevoie de lovituri de departajare pentru victorie. Victimele scoțienilor au fost israelienii în semifinale și sârbii în finală. Conform cotelor oferite de Casa Pariurilor, naționala lui Steve are cele mai mari șanse să termine în fața Cehiei, adică 2,10.


  • (P) 2,60 este cota oferită de Casa Pariurilor pentru ca Cehia să termine în fața Croației în Grupa D. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT