Life

Echinocţiul de toamnă 2022. Tradiții și obiceiuri la români. Ce este interzis să faci în această zi

Echinocţiul de toamnă 2022. Ce tradiții și obiceiuri sunt la români în această zi și ce este complet interzis pentru a ne merge bine.
22.09.2022 | 23:58
Echinoctiul de toamna 2022 Traditii si obiceiuri la romani Ce este interzis sa faci in aceasta zi
Echinocţiul de toamnă 2022. Tradiții și obiceiuri la români. foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Echinocțiul de toamnă este un moment important din 2022, deoarece marchează momentul când ziua începe să scadă și anunță venirea curândă a sezonului rece.

Echinocţiul de toamnă 2022. Tradiții și obiceiuri

De sărbătoarea Echinocţiul de toamnă 2022 sunt legate multe tradiții și obiceiuri de care se ține cont chiar și acum.

ADVERTISEMENT

Pentru început, în bătrâni există credința că așa cum va fi în această zi, aceeași vreme se va menține și în restul anului.

Dacă va fi frig, atunci trebuie să ne echipăm pentru o iarnă deosebit de geroasă! Dacă plouă, atunci este un semn că primăvara va fi cu multe precipitații.

ADVERTISEMENT

Soarele, însă, aduce cele mai bune vești și spune că tot anul va fi unul bogat și roditor. Dacă va fi soare, înseamnă că va fi secetă, mai spune tradiția.

Tradiția mai spune că în momentul echinocțiului de toamnă, apare un echilibru între masculin șu feminin, între viață și moarte.

ADVERTISEMENT

Dacă vremea e urâtă, atunci toamna va fi rea sau lungă dacă va tuna.

Ce este interzis să faci de Echinocţiul de toamnă 2022

În ziua de Echinocţiul de toamnă, oamenii scutură nucile din pomi, dar și merele și gutuile și pregătesc diverse compoturi de toamnă din ele sau chiar rețete de dulceață.

Conform tradiției, toate florile plâng trecerea verii și oamenii trebuie să le ungă cu mir sfințit pentru ca ele să rămână puternice pe parcursul iernii.

ADVERTISEMENT

În această zi, gospodarii ar trebuie să facă primul must din an, din strugurii culeși.

Ce este total interzis, însă, este ca părinții să își certe copiii, deoarece pot avea impresia toată viața că nu au destul de cules, fiind o metaforă pentru faptul că ar putea crede că nu sunt destul de buni pentru a avea parte de cele mai frumoase lucruri.

Tradiția din ziua Echinocțiunul de toamnă este să nu ne spălăm pe față până când soarele va apune, acest lucru fiind complet interzis.

Înainte de a ieși din casă, este vital să consumăm cel puțin o bucată de pâine.

ADVERTISEMENT