Sport

Echipa de Billie Jean King Cup a României se mută din Cluj! Unde vor juca ”tricolorele” duelul cu Ungaria

România va înfrunta Ungaria în play-off-ul Billie Jean King Cup. Meciul nu se va disputa la Cluj, așa cum devenise o obișnuință.
29.09.2022 | 18:08
Echipa de Billie Jean King Cup a Romaniei se muta din Cluj Unde vor juca tricolorele duelul cu Ungaria
Întâlnirea România - Ungaria din Billie Jean King Cup va fi găzduită de o sală care a cistat 30 de milioane de euro. Sursa foto: Oradea Press
ADVERTISEMENT

Echipa României de tenis de câmp se mută din Cluj. Meciul ”tricolorelor” cu Ungaria, din play-off-ul Billie Jean King Cup se va disputa într-o arenă ultra modernă.

Noua gazdă a echipei României este o sală de ultimă generație

Echipa de Billie Jean King Cup a României va întâlni Ungaria în play-off-ul competiției la Oradea, în noua sala polivalentă care a costat 30 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de președintele Federației Române de Tenis, George Cosac. Acesta a declarat că noua arenă din Oradea este mai modernă decât polivalenta din Cluj-Napoca.

”Dacă până acum Federaţia a organizat competiţii de Cupa Davis şi Cupa Federaţiei la Galaţi, Bucureşti, Sibiu, Constanţa şi Cluj-Napoca, iată că Oradea are o sală de ultimă generaţie care poate concura cu orice altă sală din Europa. 

ADVERTISEMENT

Aş putea spune că, din punct de vedere al dependinţelor, este chiar mai modernă decât cea din Cluj. Vorbim despre o sală a prezentului care poate găzdui oricând o competiţie mondială. Sunt convins că evenimentul va fi organizat la cele mai înalte standarde”, a spus Cosac, pentru Agerpres.

Întâlnirea dintre România și Ungaria, din play-off-ul Billie Jean King Cupa va avea loc în perioada 11-12 noiembrie.

ADVERTISEMENT

A zecea confruntare dintre România și Ungaria

Duelul dintre echipele feminine de tenis ale României și Ungariei, de la Oradea, va fi al zecelea din istorie. În precedentele întâlniri ”tricolorele” s-au impus de opt ori, în vreme ce Ungaria are un singur succes.

Ultima oară cele două echipe s-au întâlnit în 2014, la Budapesta, victoria revenind României cu scorul de 2-1. Sorana Cîrstea și perechea Monica Niculescu-Irina Begu aduceau punctele pentru echipa țării noastre.

ADVERTISEMENT

Pentru meciul de la Oradea, căpitanul nejucător Horia Tecău nu va putea conta pe Simona Halep, care este în recuperare după intervenția chirurgicală de la nas, dar nici pe Irina Begu care și-a anunțat, în luna iunie, retragerea din echipa României.

ADVERTISEMENT