Sporturi

România a câștigat duelul cu China din Cupa Davis prin abandon. Decizia forului internațional. EXCLUSIV

18.02.2020 | 12:23
Romania a castigat duelul cu China din Cupa Davis prin abandon Decizia forului international EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

George Cosac a anunțat că echipa de Cupa Davis a Chinei nu va veni în România pentru meciul din play-off-ul Grupei Mondiale 1, din cauza epidemiei de coronavirus. Vicepreședintele FRT transmite că decizia finală va fi luată de forul internațional luni seară, fiind posibile două posibilități, amânarea partidei sau acordarea victoriei pentru România.


UPDATE, 18 februarie, ora 12:20 / FANATIK a aflat că Federația Internațională de Tenis a stabilit victoria României în duelul cu China. Asiaticii nu pot părăsi țara din cauza epidemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

China nu vine în România pentru meciul din Cupa Davis

Echipa de Cupa Davis a României urma să joace împotriva Chinei, la Piatra Neamț, pe 6 și 7 martie, meciul din play-off-ul Grupei Mondiale 1, însă forul conducător al tenisului din China a anunțat că deplasarea nu se poate face, din cauza epidemiei virusul corona.

Vicepreședintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a declarat că decizia finală va fi luată de federația internațională de tenis, care va anunța dacă partida se va amâna pentru o altă dată, situație, totuși, puțin probabilă din cauza calendarului aglomerat din circuit, sau România va obține, din oficiu, victoria.

ADVERTISEMENT

Chiar astăzi am primit un răspuns de la federaţia internaţională. În această seară se va lua o hotărâre. Pentru că federaţia chineză a transmis deja că nu poate veni, dar federaţia internaţională nu a luat încă o hotărâre în sensul ăsta.

Deci federaţia chineză a trimis un mail la federaţia internaţională în data de 7 februarie iar cei de la acolo vor lua o hotărâre în această seară.

ADVERTISEMENT

Ultimul cuvânt aparţine federaţiei internaţionale, ei hotărăsc dacă se amână sau pierd meciul. Dar probabil că vor amâna. Deşi aici, cu amânarea este greu, pentru că există calendare internaţionale, trebuie să găsească o altă dată care să coincidă.

Chinezii nu au cerut o amânare, ei au anunţat că nu pot ieşi din ţară până la sfârşitul lui aprilie din cauza epidemiei de coronavirus. Pentru că delegaţia era formată din 16 persoane, şi doar 2-3 jucători e posibil să fie în afara Chinei“, a declarat George Cosac, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Calendarul încărcat poate aduce victoria pentru România

George Cosac transmite că România ar putea obține victoria cu China la „masa verde”, datorită programului încărcat din circuitul de tenis masculin profesionist, care nu ar permite forurilor conducătoare să amâne meciurile din barajul de Cupă Davis pentru o altă perioadă.

Putem lua în calcul şi o victorie la masa verde, depinde cum stau cei de la federaţia internaţională cu perioadele pentru meciurile de genul acesta. Pentru că sunt foarte puţine perioadele în care ei organizează întâlniri de Cupa Davis.

Din cauza calendarului competiţional internaţional. Adică săptămânile rezervate pentru Cupa Davis şi Cupa Federaţiilor sunt distincte şi bine determinate. Acum, aşteptăm, până mâine dimineaţă vom avea un răspuns”, susține Cosac.

În cazul unei victorii în fața Chinei, echipa de Cupă Davis a României va mai disputa încă un baraj pentru calificarea în Grupa Mondială 1, în septembrie, adversar urmând a fi una dintre naționalele învinse în play-off-ul din martie.

Meciurile din baraj:

Ucraina – Taiwan
India – Slovenia
Bolivia – Rep. Dominicană
Turcia – Israel
Bosnia – Africa de Sud
Mexic – Finlanda
Liban – Thailanda
Venezuela – Noua Zeelandă
Peru – Elveția
Norvegia – Barbados
Lituania – Portugalia

ADVERTISEMENT