Sporturi

Echipa de Fed Cup a României are un nou sponsor tehnic! Este brandul reprezentat de Simona Halep

08.02.2019 | 20:18
Echipa de Fed Cup a Romaniei are un nou sponsor tehnic Este brandul reprezentat de Simona Halep
Echipa de Fed Cup a României are un nou sponsor tehnic! Este brandul reprezentat de Simona Halep

România se pregătește de unul dintre cele mai importante meciuri din istorie în Fed Cup. Tricolorele înfruntă la Ostrava campioana en-titre, Cehia, într-un duel în care specialiștii spun că șansele sunt 50-50. La tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor, româncele au venit în haine noi, echipa de Fed Cup având un nou sponsor tehnic, Nike. 

La ultimul meci, când România a câștigat la Cluj împotriva Elveției cu 3-1, româncele au purtat echipament Joma, același sponsor ca și al echipei naționale. Însă, din 2019, brandul Nike își face apariția pe echipamentul tricolorelor. De asemenea, un alt sponsor al Simonei Halep, Dedeman, este de acum și pe tricourile României.

Simona Halep și Karolina Pliskova, la conferința de presă
Simona Halep și Karolina Pliskova, la conferința de presă

Echipa de Fed Cup a României are un nou sponsor tehnic! Cehoaicele se tem de Halep

Nike este și sponsorul tehnic al Simonei Halep. Românca a renunțat la colaborarea cu Adidas la finalul anului 2017 pentru că nemții au refuzat să îi dea 2 milioane de euro pe an, așa cum ceruse, deși în acel moment era lider mondial. La Australian Open 2018, Simona a jucat finala într-o rochie “Made in China”, fără niciun logo, iar după turneul de la Melbourne, americanii de la Nike au venit cu oferta de 2 milioane de euro pe an pentru Simona Halep.

România a venit la Ostrava cu 5 jucătoare: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Ana Bogdan, Irina Begu și Monica Niculescu. Dacă ar învinge, România și-ar egala cea mai bună performanță din Fed Cup, semifinale. Tricolorele au jucat în penultimul act prima și singura dată în anul 1973.

Cehoaicele se tem de această confruntare, iar Karolina Pliskova, liderul naționalei Cehiei, a declarat că o echipă condusă de Simona Halep poate învinge pe oricine: „Sunt două dintre cele mai puternice echipe din lume. România condusă de Simona Halep poate bate pe oricine. Suprafața este în avantajul nostru, dar româncele nu ar avea de ce să se plângă, pentru că la Cluj s-a jucat pe suprafața lor favorită. Va fi un meci foarte dificil, dar la acest nivel nu puteam avea un meci ușor”

Sâmbătă, de la ora 14:00, se vor disputa primele două meciuri de simplu ale confruntării. Duminică, de la aceeași oră, se joacă celelalte trei confruntări ale duelului. Dacă după 4 meciuri scorul va fi 2-2, totul se va decide în meciul de dublu.

Tags: