Sporturi

La un PAS de a scrie ISTORIA! Echipa de FED Cup a României s-a reunit la Montreal

UPDATE 13 aprilie, ora 17:18 / Echipa de FED Cup a României s-a reunit în Canada la Montreal. Alina Tecşor şi Raluca Olaru au fost singurele din delegaţie care au plecat de la Bucureşti....
13.04.2015 | 23:57
La un PAS de a scrie ISTORIA Echipa de FED Cup a Romaniei sa reunit la Montreal
ADVERTISEMENT

UPDATE 13 aprilie, ora 17:18 / Echipa de FED Cup a României s-a reunit în Canada la Montreal. Alina Tecşor şi Raluca Olaru au fost singurele din delegaţie care au plecat de la Bucureşti.  Alexandra Dulgheru, Irina Begu şi Andreea Mitu făcut deplasarea de la alte turnee la care au participat. 

Jucătoarele vor avea primul antrenament astăzi pe arena Maurice Richard din Montreal, unde va avea loc meciul. Cele 5 meciuri ale disputei se vor juca sîmbătă (18 aprilie) şi duminică (19 aprilie) pentru calificarea în Grupa I Mondială la FED Cup. 

ADVERTISEMENT

***********************************************

UPDATE 13 aprilie, ora 10:43 / Decizie de ultimă oră în echipa de FED Cup a Canadei. Eugenie Bouchard a luat decizia de a juca pentru Canada în meciul contra României, deşi, iniţial, a hotărît să nu joace. Cu această schimbare de optică, canadiencele devin favoritele barajului. Federaţia Canadiană de tenis a confirmat că Bouchard va evolua la baraj. 

genie

Simona Halep nu va juca pentru România în cel mai important meci din ultimele două decenii din FED Cup. Dacă tricolorele se vor impune la Montreal, vor reuşi calificarea în Grupa Mondială I a competiţiei, între cele mai bune 8 echipe ale lumii.

ADVERTISEMENT

Odată cu participarea lui Genie Bouchard, raportul de forţe se schimbă. Canadiencele erau victime sigure, în condiţiile în care cea mai bine clasată la simplu după Bouchard (7 WTA) e Gabriela Dabrowski, numărul 177 WTA la simplu. Cel mai probabil pentru România vor juca la simplu: Irina Begu (36 WTA) şi Alexandra Dulgheru (68 WTA). Echipele în Canada – România. (sursa: fedcup.com)

canada vs rom

România va juca cel mai important meci din FED Cup din ultimele două decenii împotriva Canadei în barajul de promovare pentru grupa I mondială a competiţiei. Deşi e un joc crucial, echipa noastră nu va putea conta pe principala rachetă, Simona Halep, care a decis să se concentreze mai mult pe turneul de la Stuttgart. 

ADVERTISEMENT

Mai mult, Monica Niculescu acuză o accidentare şi va lipsi de la această întîlnire. Astfel, delegaţia noastră va fi formată din Irina Begu, Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu şi Raluca Olaru, conduse de Alina Tecşor, căpitanul nejucător al echipei.

Delegaţia României a plecat duminică în Canada, cu o delegaţie de doar doi oameni, Alina Tecşor şi Raluca Olaru. Celalalte jucătoare vor merge direct la Montreal, unde va avea loc înfruntarea. Cele 5 meciuri se vor disputa sîmbătă, 18 aprilie şi duminică pe 19 aprilie.

ADVERTISEMENT

Fetele vin astăzi la Montreal, ne vom întîlni chiar în aeroport. Este bine că sînt în America, pentru că deja sînt acomodate cu fusul. Mai avem o săptămîna de antrenamente, cu siguranţa ne va ajunge să ne acomodăm şi cu suprafaţa“, a spus Alina Tecsor pentru Dolce Sport.

 

ADVERTISEMENT
Tags: