Fotbal intern

Echipa de Liga 1 care a retrogradat pentru că a refuzat blaturile. “Nu a vrut patronul”

19.09.2018 | 14:14
Rocar Bucureşti a retrogradat din Liga 1 în anul 2001, atunci când a jucat şi finala Cupei României

Echipa de Liga 1 care a retrogradat pentru că a refuzat balturile. Marius Şuleap, fostul fotbalist al lui Rocar, Universitatea Craiova şi Poli Timişoara, Petrolul consideră că echipa patronată de Gheorghe Florea a retrogradat în 2001 deoarece finanţatorul acesteia nu a vrut să intre în Cooperativa fotbalului românesc.

Marius Şuleap, 39 de ani, a stat de vorbă cu FANATIK.RO despre drama vieţii sale, moartea lui Cristi Neamţu, dar şi despre trecutul său fotbalistic. Acesta este convins că fotbalul jucat pe vremea sa în Liga 1 era mult mai de valoare faţă de cel de acum, însă daca pe atunci nu făceai parte din cooperativă, totuşi nu puteai să te salvezi de la retrogradare. “Nu îmi vine să cred în ce situaţie a ajuns fotbalul de acum de la noi din Liga 1. Cum să te elimine Dudelange? E incredibil! Am ajuns atât de jos. Pe vremea mea Liga 1 era mult mai puternică, dar din păcate atunci ca să te salvezi de la retrogradare trebuia să intrii în cooperativă”, a început Şuleap.

Li s-a propus blatul pe teren ca să rămână în Liga 1, dar nu a vrut patronul!

În continuare, Marius Şuleap, ajuns acum la 39 de ani, a vorbit despre situaţia pe care a întâlnit-o pe vremea în care evolua la Rocar. ” În 2001 făcusem la Rocar o trupă bună. Jucau în echipă la noi, Romică Buia, Victoraş Iacob, Bogdan Vrăjitoarea, Petruş Manta, Dan Alexa, Zanc, Mihai Nicolae, Cornel Cristescu, portarul Florentin Rădulescu, iar antrenor ne era Ţiţi Dumitriu, însă tot am retrogradat. Îmi aduc aminte că atunci am jucat şi finala Cupei României. Am luat bătaie de la Dinamo cu 4-2. Toată lumea ne întreba cum naiba de retrogradăm, dar noi avem totuşi echipă de finala Cupei României.

La unele meciuri, chiar pe teren, jucătorii adverşi ne întrebau de ce dracu nu au vorbit patronii între ei că să ne dea nouă celor de la Rocar meciul? Însă Gheorghe Florea intrase în fotbal cu gândul să se lupte cu cei mari, dar la cât era el de mare la propriu şi la figurat, tot l-au mâncat rechinii. El nu voia să intre sub nici o formă în cooperativă, deşi ştiam că tot i se propuneau tot felul de combinaţii. Ne-a spus clar că el nu face nici un blat, dar ulterior după ce a văzut că şi-au bătut cei mari joc de el a dispărut din fotbal”, a spus Şuleap.

“Pe timpuri aveam contract la Timişoara 12.000 de dolari pe an!”

Marius Şuleap s-a referit şi la banii care se câştigă acum în fotbalul românesc şi a spus că doar Gheorghe Hagi merită tot respectul cuvenit. “Dacă nu era Gică Hagi fotbalul nostru murea de mult. Dacă Gică nu creştea aceşti copii la Ovidiu, atunci noi eram în cap de mult timp. Nu e posibil să ei salarii de 15.000, 20.000 sau 30.000 de euro pe lună, iar tu să mănânci bătaie de la o echipă ca Dudelange. Cum naiba să te bată nişte amatori? Păi pe timpuri eu câştigam la Timişoara 12.000 de dolari pe an şi ziceam că l-am apucat pe Dumnezeu de picior. Dacă nu vom face cât mai repede ceva pentru fotbalul românesc o să ne bată şi cei din Malta, nu doar cei din Luxemburg.

Şuleap alăturii de colegii săi de la Poli Timişoara pe vremea în care juca în Liga 1
Muruş Şuleap alăturii de colegii săi de la Poli Timişoara pe vremea în care juca în Liga 1

Sper să intru şi eu uşor, uşor în fotbal. Acum sunt la licenţa C de antrenori şi am decis să fac totul pas cu pas. Îţi dai seama că într-o zi vreau să ajung în Liga 1 să antrenez, dar mai am foarte mult de muncă”, a încheiat Şuleap.