News

Echipa de robotică a României, locul 1 la Campionatul Internațional din Chicago. Tinerii, felicitați de premierul Cîțu

Echipa de robotică a României a obținut un nou succes important: locul 1 la Campionatul Internațional din Chicago. Tinerii au fost felicitați de premierul Cîțu.
20.07.2021 | 15:50
Echipa de robotica a Romaniei locul 1 la Campionatul International din Chicago Tinerii felicitati de premierul Citu
ADVERTISEMENT

La nici trei luni după medalia de aur de la Campionatul Internațional de Robotică desfășurat în Federația Rusă, echipa de robotică a României a izbutit un nou succes extern de răsunet.

Tinerii coordonați de asist. univ. dr. Panea Ionuț au obținut locul 1 la Campionatul Internațional de Robotică desfășurat la Chicago (SUA), care a avut loc în perioada 16-17 iulie.

ADVERTISEMENT

Performanța tinerilor români este cu atât mai remarcabilă cu cât, din 1989, de când se desfășoară acest Campionat de Robotică, este pentru prima oară când o echipă din afara SUA reușește să câștige locul 1 pe pământ american.

România, locul 1 cu echipa de robotică la Campionatul Internațional din Chicago

An 2021 de excepție pentru tinerii din România selecționați în echipa de robotică. După ce au participat la Campionatul Internaţional de Robotică din Federaţia Rusă din aprilie 2021 şi apoi la Campionatul de Robotică Asia Pacific din iulie 2021, cele trei divizii ale echipei româneşti au obţinut dreptul de a participa la Campionatul din SUA.

ADVERTISEMENT

Nici peste ocean, românii nu a dezamăgit. La Chicago, echipa noastră a terminat pe locul 1 la meciurile de calificare prin obţinerea celui mai mare punctaj cumulat şi astfel a devenit căpitan de alianţă împreună cu partenerii de la AutoVortex.

În careul de ași, românii s-au impus detașat în faţa celor mai bune echipe americane şi au reuşit un nou record mondial la puncte, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Echipa de Robotică a României este coordonată de asist. univ. dr. Panea Ionuț Valentin din cadrul Departamentului de Finanţe al Academiei de Studii Economice din București și mentorată de către studentul emerit Ion Rareș Ștefan.

Participanți la concursul internațional din SUA au fost următorii: Cudrici Dimitrie Sebastian – Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” din București, Cezar Andrei Dunuță – Colegiul Național ”Sfântul Sava” din București, Brînzan Victor – Școala Britanică din București, Radu Andrei Laurențiu – Colegiul Național ”Vladimir Streinu” din Găești, Grec Carina Gabriela – Colegiul Național ”Școala Centrală” din București, Amariei Claudia Catrinel – Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din București, Vasile Theodor Adrian – Colegiul Național ”Mihai Neculce” din București, Iacob Ana Maria – Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” din București, Caraenache Ștefan – Colegiul Național ”Matei Basarab” din București, Ungureanu Radu – Colegiul Tehnic ”Petru Maior” din București, Milea Răzvan Iacob – Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din București, Ungureanu Victor Bogdan – Liceul Cronos din București, Rusu Luca – Școala Americană din Voluntari, Vișoiu Mihnea – Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București și Melnic Mihai – Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Iași.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu: ”O mândrie pentru școala românească”

După acest succes remarcabil, tinerii au fost felicitați de premierul Florin Cîțu. Șeful Executivului a transmis că aceștia reprezintă ”o mândrie” pentru şcoala de profil din ţara noastră.

”Felicit echipa de robotică a României şi pe coordonatorul Ionuţ Valentin Panea pentru performanţa excepţională obţinută la Campionatul Internaţional de Robotică de la Chicago.

Este un succes bine meritat, care vine după multă muncă, pasiune şi ştiinţa de a lucra în echipă. Sunteţi o mândrie pentru şcoala românească de robotică şi un model pentru generaţia voastră!

Urmaţi-vă visul şi aveţi încredere că munca şi determinarea vă vor duce acolo unde vă propuneţi să ajungeţi”, a scris premierul Florin Cîţu pe Facebook.

ADVERTISEMENT