Sport

Echipa de tenis de masă, ochii pe o medalie la Jocurile Olimpice: “Doar asta avem în minte! Putem să câștigăm!”

Echipa de tenis de masă a României speră să obțină la Tokyo singură medalie care lipsește din palmares. Concurența va fi extraordinară, asiaticele fiind favoritele probei.
17.07.2021 | 20:30
Echipa de tenis de masa ochii pe o medalie la Jocurile Olimpice Doar asta avem in minte Putem sa castigam
ADVERTISEMENT

Episodul 97 al seriei “Olimpicii României” este dedicat echipei de tenis de masă a României, care va fi prezentă la Tokyo. Dacă la începutul seriei de interviuri, în luna ianuarie, am discutat pe larg cu Ovidiu Ionescu, într-unul din ultimele episoade aflăm obiectivele fetelor la Jocurile Olimpice.

Echipa de tenis de masă, ochii pe o medalie la Jocurile Olimpice! 5 sportivi merg la Tokyo

Dana Dodean, Eliza Samara, Bernadette Szocs, Irina Ciobanu, alături de Ovidiu Ionescu formează echipa de tenis de masă a României care va participa la Tokyo, iar obiectivul este obținerea singurii medalii care lipsește din palmaresul României.

ADVERTISEMENT

Concurența va fi una teribilă, iar aurul pare deja acontat în toate probele de China. Sunt foarte rare sporturile în care dominația unei națiuni să fie atât de mare ca și la tenisul de masă. China a obținut toate cele 4 medalii de aur puse în joc la Jocurile Olimpice din 2016, 2012 și 2008.

China, dominație autoritară! Ultimul pas greșit la JO… în 2004

În 2004, la Atena, China a obținut “doar” 3 medalii de aur dintre cele 4 puse în joc. Atunci, sud-coreeanul Ryu Seung-Min i-a bătut pe chinezi în proba de simplu masculin, o misiune cu adevărat imposibilă.

ADVERTISEMENT

La Tokyo, China se anunță din nou mare favorită, însă România speră să vină acasă măcar cu o medalie. La această ediție vor fi 5 probe în premieră. Pe lângă probele de simplu și pe echipe la băieți și fete, se va disputa și un turneu de dublu mixt.

Eliza Samara: “Avem în minte doar medalia! Se poate să o câștigăm!”

Eliza Samara are în gând medalia:“Avem în minte doar medalia! Se poate să o câștigăm! Am ajuns la acea maturitate, suntem o echipă mult mai matură și mai omogenă!”, a spus sportiva care va participa pe tabloul de simplu și pe echipe.

ADVERTISEMENT
Eliza Samara
Eliza Samara

Daniela Dodean participă pentru a patra oară la Jocurile Olimpice și vrea să obțină o medalie cu echipa României: “Emoțiile cresc din ce în ce mai mult. Această ediție este mult așteptată, suntem experimentate și cred că este momentul să dăm tot ce s-a acumulat în ultimul an.

Pentru mine este a patra Olimpiadă la care particip și știu ce înseamnă o medalie olimpică. Vom da totul pentru ea, Ne rugăm din tot sufletul să decurgă totul foarte bine și să fim toate apte și într-o formă extraordinară ca să putem să ne îndeplinim visul mult dorit”, a spus Dodean.

ADVERTISEMENT
Dana Dodean
Dana Dodean

Bernadette Szocs: “Noi muncim de când suntem mici, dar munca nu te minte niciodată!”

Bernadette Szocs va participa în toate cele trei probe de la JO (simplu, dublu mixt și pe echipe). Românca susține că este un vis împlinit să aibă posibilitatea de a participa în toate cele trei probe de la JO:

„Pentru mine este extraordinar, este a doua Olimpiadă a mea. Este o muncă enormă să ajungi atât de departe în sport! Noi muncim de când suntem mici, dar munca nu te minte niciodată! Fără muncă nu vei ajunge nicăieri! Pentru mine este un vis împlinit că la Olimpiada de la Tokyo voi participa la trei probe din trei posibile”, a spus Szocs.

Bernadette Szocs si Ovidiu Ionesc
Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu

Irina Ciobanu, debut la JO: “Mă bucur enorm că mi s-a împlinit acest vis!”

Irina Ciobanu se află la prima ediție a Jocurilor Olimpice la care participă. Ea va evolua doar în proba pe echipe: „Mă bucur enorm că mi s-a împlinit acest vis! Îmi doresc din suflet să ne îndeplinim obiectivul și să ne întoarcem acasă fericiți”

Echipa României de tenis de masă a plecat la Tokyo cu primul grup de sportivi. Primii vor intra în concurs Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu la dublu mixt, pe 24 iulie. În aceeași zi, Ovidiu va concura și la simplu masculin.

Irina Ciobanu
Irina Ciobanu

Pe 25 iulie intră în “horă” primii sportivi!

Pe 25 iulie, Bernadette Szocs și Eliza Samara vor juca în proba de simplu feminin. Pe 1 august se va desfășura proba feminină pe echipe. Sportivii sunt însoțiți la Tokyo de  antrenorii Viorel și Andrei Filimon și de președintele federației, Cristinel Romanescu.

  • 7 titluri europene are Eliza Samara
  • 4 este numărul de ediții ale Jocurilor Olimpice la care participă Eliza Samara și Daniela Dodean

 

ADVERTISEMENT