Sport

Echipa de volei a României, aproape de o victorie mare cu Croația în European Goldean League!

Reprezentativa României de volei masculin a fost foarte aproape de o victorie importantă împotriva naționalei de volei a Croației
25.05.2024 | 06:00
Echipa de volei a Romaniei aproape de o victorie mare cu Croatia in European Goldean League
România, foarte aproape de o victorie cu Croația. Sursă foto:sportpictures
ADVERTISEMENT

Echipa națională a României de volei a disputat vineri, 24 mai, un meci împotriva Croației, în cadrul European Goldean League.

România, aproape de o victorie mare cu Croația!

Cei mai buni băieți ai României la volei s-au confruntat cu reprezentativa Croației la Râmnicu Vâlcea și au pierdut la limită, cu scorul de 3-1.

ADVERTISEMENT

Croații și-au adjudecat primele două seturi, după scorurile de 25-23 și 25-23, România a revenit în setul trei cu scorul de 25-20, iar ultimul set a aparținut tot croaților, scor 25-22.

Federația Română de volei: „Au fost doar trei puncte diferență”

În cadrul unei postări pe rețelele de socializare, Federația Română de Volei a descris printre rânduri partida, la final simțindu-se un gust puțin amar, diferența nefiind atât de semnificativă.

ADVERTISEMENT

„România a cedat, din păcate, în fața Croației, în prima partidă a turneului de la Rm. Vâlcea. Oaspeții au avut parcă mai multă clarviziune, au greșit mai puțin în momentele cheie și au câștigat primele două seturi, pe final.

România și-a adjudecat setul 3, a dat semne că ar putea reuși o întoarcere și va învinge din nou Croația, așa cum a făcut-o anul trecut la Europene. Nu a fost să fie însă așa. Croația a câștigat cu 3-1, deși la puncte între cele două echipe, au fost doar trei diferență: 95-92!

ADVERTISEMENT

Alexandru Rață a fost principalul realizator al României, cu 18 puncte. Celelalte puncte ale ”tricolorilor” au venit de la Mircea Peța 13, Bela Bartha 9, Tudor Magdaș 7, Adrian Aciobăniței 7, Andrei Butnaru 3, Marian Bala 3, Filip Constantin 2, Claudiu Dumitru 1 și Rareș Bălean 1”, s-a arătat pe pagina de Facebook al Federației Române de Volei.

România a mai disputat în trecut patru partide împotriva Croației, în trei impunându-se croații, iar în cea mai recentă (Campionatul European) a câștigat România cu scorul de 3-2.

ADVERTISEMENT

În etapele anterioare meciului cu Croația, România a evoluat împotriva Azerbaidjan și Ucraina, cu azerii câștigând cu 3-0, iar cu Ucrainienii au suferit o înfrângere cu 3-1.

România la Campionatul European

Reprezentativa României de la volei a participat în vara trecută la Campionatul European de Volei și performanța obținută nu a fost deloc neglijabilă, fiind eliminați în sferturile de finală de către Franța.

Înainte să joace împotriva Franței în sferturi, „tricolorii” au obținut victorii contra reprezentativelor Turciei, Greciei, Franței (echipă care urma sa o elimine pe România în sferturi) și Croația.

 

ADVERTISEMENT
Tags: