Fotbal intern

Echipa din Casa Pariurilor Liga 1 care se mută de pe propriul stadion. Unde va juca

Autori: Andrei Șchiopu, Silviu Ghering | 26.08.2019 | 20:52
Echipa din Casa Pariurilor Liga 1 care se mută de pe propriul stadion. Unde va juca
FCSB - Poli Iași

Echipa antrenată de Mihai Teja, Politehnica Iași, se va muta de pe propriul stadion pentru o perioadă temporară. Primarul Iașiului, Mihai Chirică, a anunțat că pe 1 septembrie vor începe lucrările la stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou. Tehnicianul lui Poli Iași a insistat pentru schimbarea suprafeței de joc, iar dorința sa va fi respectată de autorități, mai ales că echipa se clasează pe locul 4 cu 15 puncte și toată lumea este mulțumită de parcursul nesperat de bun din acest sezon.

Pe ce stadion va juca Poli Iași

Politehnica Iași va juca, cel mai probabil, la Vaslui sau la Piatra Neamț meciurile din Casa Pariurilor Liga 1 cu Hermannstadt, Sepsi, FC Botoșani și CFR Cluj, programate „acasă”. Primarul Iașiului, Mihai Chirică, a explicat mai multe despre decizia luată: „Pe data de 1 septembrie vom începe lucrările. Domnul Mihai Teja şi-a asumat faptul că vor avea de jucat patru etape cel mult în afara oraşului. Dacă dumnealui îşi asumă asta, dăm drumul la treabă”.

Mihai Teja a vorbit despre dorința de a schimba suprafața de joc de pe stadionul din Copou: „Am făcut terenul 2 şi vom intra pe el săptămâna viitoare pe el. S-a făcut terenul sintetic, de lângă aeroport şi vom intra pe el când va fi nevoie. Este de ultimă generaţie şi nu vor fi probleme cu accidentările, cu ligamentele. Îmi doresc foarte mult să începem să facem şi terenul mare, chiar dacă ar trebui să jucăm un meci sau două în altă parte. Îmi doresc foarte mult să reuşim să facem şi suprafaţa aceasta de joc”.

Poli Iași - Chindia Târgoviște
Poli Iași – Chindia Târgoviște

„Dacă domnul primar nu este de acord, veți vedea același fotbal în sezonul ploios”

„Dacă domnul primar ar fi de acord să schimbăm toată suprafaţa, atunci începem discuţiile să jucăm în altă parte. Dacă domnul primar nu este de acord, atunci veţi vedea acelaşi fotbal pe care l-aţi văzut mereu în lunile octombrie, noiembrie, decembrie. În mod normal, de luni ar trebui să înceapă. Vor fi trei săptămâni, iar dacă mai jucăm un meci în deplasare, ar fi patru săptămâni. Dacă lucrăm cu o firmă specializată, eu zic că într-o lună ar trebui să fie gata, să intrăm pe el”, a mai spus Mihai Teja.

În ultima etapă din campionat, Poli Iași a remizat pe teren propriu, 2-2, cu Chindia Târgoviște, deși în minutul 23 conducea cu 2-0. Pentru gazde au înscris Florian Loshaj (min. 15) și Ovidiu Horșia (min. 23), în timp ce pentru formația antrenată de Viorel Moldovan au marcat Cristian Neguț (min. 28) și Mihai Voduț (min. 50).

  • „Frustrarea e mare, pentru că am avut 2-0 și am luat două goluri poate din nimic. Fanii nu pun presiune pe noi, vreau să le mulțumesc că au venit la meci, știu că sunt și că vor fi mereu alături de noi. Vreau să îi felicit pe băieți, au încercat, au dat tot ce au avut mai bun” – Mihai Teja
  • „Am revenit de la 2-0 pentru ei, știam că va fi un meci dificil, cu o echipă cu un fotbal de calitate, nu întâmplătoare este poziția lor în fruntea clasamentului” – Viorel Moldovan
  • 4 este poziția pe care o ocupă, acum, Poli Iași în Casa Pariurilor Liga 1
  • 11 este locul Chindiei Târgoviște Casa Pariurilor Liga 1
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!