Sport

Echipa din Liga 1 care vrea să revină în Europa! Noul antrenor are planuri mari: “Cu siguranţă vor mai veni 4-5 jucători!”. Exclusiv

FC Botoşani l-a numit pe Mihai Teja pe postul de antrenor principal după despărţirea de Marius Croitoru. Tehnicianul a vorbit pentru FANATIK despre planurile pe care le are la echipa lui Iftime.
12.06.2022 | 15:38
Echipa din Liga 1 care vrea sa revina in Europa Noul antrenor are planuri mari Cu siguranta vor mai veni 45 jucatori Exclusiv
Duel din confruntarea FCSB - FC Botoşani de pe Arena Naţională. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

La FC Botoşani sunt mari schimbări de trupe în această vară. Marius Croitoru a părăsit echipa din cauza unor neînţelegeri cu Valeriu Iftime privind noul contract, iar patronul moldovenilor s-a reorientat.

Echipa din Liga 1 care vrea să revină în elită! Mihai Teja: “Am avut o discuţie de o oră în care ne-am pus de acord cu toate condiţiile”

Mihai Teja a fost ales pentru a conduce echipa în noul sezon. Din informaţiile FANATIK, Teja a semnat un contract valabil un an de zile, cu obiectivul declarat de a duce echipa în play-off:

ADVERTISEMENT

“Negocierile au fost foarte scurte. Joi dimineaţa m-am întâlnit cu domnul Iftime. M-a întrebat dacă mi-aş dori să lucrez cu dânsul şi am avut o discuţie de o oră în care ne-am pus de acord cu toate condiţiile.

Anii trecuţi FC Botoşani a fost prezentă în play-off, cu un ghinion în sezonul trecut. M-a atras modul în care gândeşte domnul Iftime şi libertatea de care ai parte.

ADVERTISEMENT

Mi s-a dat mână liberă şi acest lucru este de dorit de fiecare antrenor. O să vedem ce jucători putem să aducem pentru a face un lot competitiv”, a spus Teja pentru FANATIK.

Mihai Teja, antrenorul celor de la FC Botoşani. Sursa: sportpictures.eu
Mihai Teja, antrenorul celor de la FC Botoşani. Sursa: sportpictures.eu

Planuri de play-off la Botoşani: “Cu siguranţă vor mai veni 3-4 jucători”

Noul antrenor de la FC Botoşani a declarat că vrea să aducă 3-4 jucători, însă transferurile vor depinde şi de jucătorii care rămân la echipă în această vară:

ADVERTISEMENT

“Deocamdată nu am discutat de transferuri, dar în mare parte, cu siguranţă vor mai veni 3-4 jucători. Încă nu ne-am decis ce şi cum. Depinde şi ce jucători mai rămân la echipă, cine pleacă. Deocamdată nu m-am informat în detaliu asupra lotului. 

Sper să am capacitatea şi inspiraţia să facem un lot competitiv şi să ne batem la play-off. Încercăm să jucăm un fotbal bun şi să obţinem un loc cât mai bun”, a spus antrenorul celor de la Botoşani.

ADVERTISEMENT

“Domnul Iftime l-a lăsat pe Marius Croitoru să îşi facă lotul, să creioneze echipa şi cred că aceste detalii sunt importante”

Mihai Teja susţine că e încântat de faptul că are libertatea de a-şi construi lotul, un lucru rar în fotbalul românesc unde implicarea patronatului în chestiunile tehnice este din ce în ce mai pregnantă:

“Domnul Iftime l-a lăsat pe Marius Croitoru să îşi facă lotul, să creioneze echipa şi cred că aceste detalii sunt importante. Ne-am pus de acord foarte repede şi asta este foarte bine”, a conchis Teja.

FC Botoşani a ratat în ultima etapă play-off-ul, în sezonul trecut. Cu toate acestea, echipa lui Marius Croitoru a jucat “finala” pentru calificarea în Conference League cu Universitatea Craiova, pierdută, însă, cu 0-2.

  • 43 de ani are Mihai Teja
  • 3 ani a antrenat Marius Croitoru pe FC Botoşani

 

ADVERTISEMENT