Fotbal international

Echipa din Olanda care va fi sponsorizată de un sex shop. Federația a aprobat contractul

26.09.2020 | 17:27
Echipa din Olanda care va fi sponsorizata de un sex shop Federatia a aprobat contractul
ADVERTISEMENT

Echipa din Olanda care va fi sponsorizată de un sex shop este FC Emmen, club din prima divizie, care a lansat deja echipamente cu logo-ul noului sponsor.

Federația Olandeză de Fotbal (KNVB) nu a vrut inițial să le dea voie celor de la FC Emmen să joace meciurile din Eredivisie cu simbolurile noului sponsor pe tricouri, dar a acceptat până la urmă înțelegerea.

ADVERTISEMENT

Formația din Eredivisie și-a lansat noile echipamente, iar cererea din partea fanilor a fost una record, deși suporterii nu au știut până de curând dacă sponsorul va apărea pe tricouri și la meciurile oficiale.

Echipa din Olanda care va fi sponsorizată de un sex shop. Cât va încasa FC Emmen

Deși a stârnit controverse prin faptul că a ales să accepte o astfel de sponsorizare, FC Emmen se va alege cu o sumă importantă de bani în urma colaborării. Cei de la EasyToys vor plăt 500.000 de euro pe sezon doar pentru a avea numele trecut pe tricourile de joc ale echipei.

ADVERTISEMENT

Federația din Olanda a refuzat inițial să aprobe inițiativa celor de la FC Emmen de a juca cu tricouri inscripționate cu logoul EasyTos, invocând articolul 3 din regulamentul de sponsorizare. Prin intermediul acestuia se interzic sponsorizările care „sunt în conflict cu legea, ordinea publică sau moralitatea, ori sunt lipsite de bun simț sau decență”.

De altfel, FC Emmen a jucat în primele două etape ale noului sezon din Olanda fără sponsor pe tricou. În schimb, clubul a putut să vândă tricouri cu logoul noului sponsor și chiar a avut de a face cu o cerere uriașă, conform The Independent.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns federația să accepte sponsorizarea

După îndelungi discuții și negocieri, federația din Olanda a acceptat până la urmă să aprobe doleanța celor de la FC Emmen, echipa din Olanda care va fi sposnorizată de un sex shop. Cei de la Emmen vor putea de acum să folosească logoul noului sponsor pe tricourile oficiale de joc.

„FC Emmen și KNVB au ajuns la o înțelegere pentru ca noul nostru sponsor să poată apărea pe tricourile de joc. Asta înseamnă că logoul EasyToys va putea fi inscripționat pe tricourile noastre în acest sezon. Vom juca primul meci cu noile tricouri contra lui Willem II, duminică”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al clubului olandez.

ADVERTISEMENT
Noile tricouri de joc ale FC Emmen
Noile tricouri de joc ale FC Emmen. Sursa foto: Twitter

Deși înțelegerea inițială dintre club și sponsorul său trebuia să fie valabilă timp de trei ani, cele două părți au decis să se rezume la doar un sezon. Acordul KNVB este unul provizoriu și se referă strict la actuala ediție din Eredivisie, astfel că înțelegerea va fi prelungită doar dacă federația schimbă regulamentele și nu mai este nevoită să facă excepții.

 

ADVERTISEMENT