News

Echipă DSP dată afară dintr-o primărie în care nimeni nu purta mască

31.10.2020 | 21:19
Echipa DSP data afara dintro primarie in care nimeni nu purta masca
ADVERTISEMENT

O echipă de la DSP, venită în control la o primărie, a fost dată afară din clădire. Nu purtau mască primarul, viceprimarul și secretara.

Incidentele s-au petrecut la Primăria Mărășești. Personalul de control de la DSP a observat mai multe reguli încălcate și a atras atenția primarului Valerică Chitic.

ADVERTISEMENT

Acesta a devenit nervos și a dat afară din instituție echipa de la Direcția de Sănătate Publică.

Echipa DSP dată afară din Primăria Mărășești

În cursul zilei de 30 octombrie 2020, un angajat al Direcției de Sănătate Publică Vrancea și un agent al IPJ Vrancea au vrut să verifice modul de respectare a măsurilor de siguranță epidemiologică în instituțiile publice, respectiv Primăria Mărășești.

ADVERTISEMENT

Controlul a fost efectuat în baza prevederilor HG 856 din 14 octombrie 2020, cu stabilirea măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, și în baza Legii 55, din 15 mai 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.” – se arată în comunicatul DSP Vrancea.

Angajații de la DSP au incercat să comunice cu cei din primărie, dar nimeni nu a ascultat. Primarul Valerică Chitic a transmis că el hotărăște dacă se poartă mască în clădire.

ADVERTISEMENT

”La intrarea în instituție, cei doi membri ai echipei de control au constatat că secretara nu purta mască și i s-a cerut să se conformeze măsurilor legale stabilite. Pentru că inclusiv ușa de la biroul primarului era deschisă, cei doi s-au recomandat și au constatat că, de asemenea, primarul și viceprimarul nu purtau mască de protecție.

Când angajata DSP i-a întrebat de ce nu poartă mască, primarul Valerică Chitic s-a adresat celor doi într-un mod nepoliticos, spunând că în instituție el hotărăște. Angajata DSP a insistat și a motivat prezența sa, menționând că are tot dreptul să verifice modul de respectare a măsurilor sanitare în instituțiile publice. În momentul în care i-a adresat recomandări edilului în sensul respectării legii, acesta a avut un exces de furie și a poftit-o afară pe angajata DSP. Nici agentul de la IPJ Vrancea nu a fost tratat mai bine, primarul Chitic adresându-i-se într-un mod nepoliticos și dându-l afară și pe el din instituție. Situația de la Mărășești a fost prezentată, de altfel, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea din 30 octombrie 2020.

ADVERTISEMENT

Față de cele constatate, a fost întocmit proces verbal și se va aplica amendă UAT Mărășești pentru nerespectarea măsurilor de siguranță epidemiologică. Din păcate, abateri de la respectarea măsurilor legale de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei s-au mai constatat și la alte instituții din județ, echipele de control ale DSP Vrancea atrăgând atenția celor care nu respectă prevederile legale asupra riscurilor la care se expun, atât pentru sănătatea lor dar și a celor cu care intră în contact, fie colegi de serviciu sau din familie. Vom reveni cu detalii în ceea ce privește controalele efectuate.”, arată DSP Vrancea.

ADVERTISEMENT