Echipa feminină de spadă are alături bărbaţi de aur: “A fost un sentiment unic!”

Oana Pascaru   
in Sporturi
15/08/2016, 00:33
Echipa feminină de spadă are alături bărbaţi de aur: “A fost un sentiment unic!”

Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu sînt fetele de aur ale României care au cîştigat finala de spadă de la Jocurile Olimpice de la Rio, după ce a învins reprezentativa Chinei, scor 44-38.

Însă, majoritatea perosanelor nu ştiu că alături de ele s-au bucurat de succesul obţinut şi partenerii lor de viaţă: Pavel, Dragoş, Adrian şi Bogdan.

Nu îmi mai aduc aminte. Ştiu că eram stresat şi speram să îşi îndeplinească acest vis de a ieşi campioane olimpice. Am ajuns într-o fracţiune de secundă la o stare de bucurie cum nu am mai simţit poate de acum un an, de la nunta noastră. Şi nu pentru medalia de aur, ci pentru că şi-au îndeplinit visu”, a declarat Pavel Popescu.

„Am simţit o bucurie enormă pentru că ştiu cît de greu i-a fost Simonei să stea departe de casă în ultimii doi ani, cît de mult a muncit şi cît de mult şi-a dorit această medalie. A fost descătuşare şi relaxare pentru că şi de aici, de la atîţia kilometrii distanţă am simţit presiunea. Am fost agitat şi emoţionat încă de cînd am lăsat-o la aeroport. Am simţit mîndrie pentru că soţia mea a reuşit o astfel de performanţă şi pentru că este cel mai bun sportiv pe care am avut onoarea să îl cunosc. Ne este foarte dor de ea, tuturor celor de acasă, şi abia aşteptăm ziua de 24 august cînd va reveni în ţară alături de întreaga echipă”, a precizat Dragoş Gherman.

„Nu pot să zic că am fost cel mai fericit soţ din lume sau că am fost cel mai mîndru soţ din lume…pentru că sîntem patru. Mă bucur nespus pentru fete că au reuşit tot ceea ce şi-au propus şi ne-au adus o asemenea bucurie chiar dacă noi ştim cît de greu a fost şi prin ce au trecut! Felicitări fetelor înca o dată!”, a spus Adrian Pop.

„A fost un sentiment unic. A fost un amestec de bucurie cu eliberare, mîndrie. Am ştiut că sînt foarte unite fetele şi că vor lua medalia de aur şi am încercat să rămîn pozitiv toată ziua. Cu toate că pînă la tuşa finală nu s-a putut înţelege nimeni cu mine”, Bogdan Dinu.

 

Ştirea MOMENTULUI

Clasament WTA actualizat. Câte puncte are Simona Halep după finala de la Cincinnati

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×