Fotbal intern

Echipa ideală a primei etape din Liga 1 Betano! Dinamo are doi jucători incluşi, FCSB niciunul

24.07.2018 | 15:54
Echipa ideala a primei etape din Liga 1 Betano Dinamo are doi jucatori inclusi FCSB niciunul

Echipa ideală a primei etape din Liga 1 Betano. LPF a anunţat cum arată echipa tip din prima etapă a Ligii 1 Betano, iar CFR Cluj, campioana României are inclus un singur jucător, în timp ce FC Dinamo Bucureşti are doi fotbalişti incluşi. FCSB, de partea cealaltă, nu are niciun jucător pe listă. Dan Nistor şi Diogo Salomao sunt cei mai buni jucători de la Dinamo care au intrat în cea mai bună echipă a primei etape din Liga 1 Betano.

FCSB a pierdut în prima etapă, cu Astra Giurgiu, în timp ce campioana CFR Cluj a remizat cu FC Botoşani şi Dinamo a bătut pe Voluntari.

Echipa ideală a primei etape din Liga 1 Betano:

Straton – Belu, Frăsinescu, Vinicius, Panţîru – Chamed, Dâlbea, Nistor, L. Fulop – Llullaku, Diogo Salomao

PORTAR

Cătălin Straton (Dunărea / 28 de ani) – A apărat un penalty şi a avut alte câteva intervenţii prin care a contribuit decisiv la victoria surprinzătoare izbutită de Dunărea Călăraşi la malul Mării Negre.

FUNDAŞI

Claudiu Belu-Iordache (Astra / 24 de ani) – Atent la fiecare atac al rivalilor, fundaşul şi-a respectat întocmai sarcinile. Se află în cel de-al șaselea sezon pe prima scenă, interval în care a strâns 118 jocuri.

Cosmin Frăsinescu (Politehnica Iaşi / 33 de ani) – Un adevărat turn de control în apărarea ieșenilor. A blocat marea majoritate a atacurilor oltenilor. Foarte bun și la capitolul intercepții.

Paulo Vinicius (CFR Cluj / 33 de ani) – La fel de ofensiv ca în ediţia precedentă, a finalizat cu capul centrarea lui Camora. Experienţa sa reprezintă un mare avantaj pentru gruparea clujeană.

Ionuț Panțîru (Politehnica Iaşi / 22 de ani) – Unul dintre cei mai buni jucători ai primei runde. Exact în defensivă, pericol real în atac. A câștigat mult la capitolul maturitate.

MIJLOCAŞI

Nasser Chamed (Gaz Metan / 24 de ani) – A avut o prestaţie consistentă la mijlocul terenului, contribuind din plin la fiecare fază ofensivă a medieşenilor. A marcat unul dintre cele două goluri reuşite de Gaz Metan.

Răzvan Dâlbea (FC Hermannstadt / 36 de ani) – Căpitanul sibienilor a dominat mijlocul terenului în faţa lui Sepsi. Ajutorul din teren al lui Alexandru Pelici rămâne omul de legătură şi echilibru în angrenajul nou-promovatei.

Dan Nistor (Dinamo / 30 de ani, FOTO) – A reconfirmat statutul de cel mai bun pasator din Liga 1: 44 de pase decisive în 242 de jocuri. Fără traseele gândite de căpitanul echipei, jocul lui Dinamo ar avea de suferit.

Lorand Levente Fulop (FC Botoşani / 20 de ani) – A avut o evoluţie entuziasmană pe terenul campioanei, fiind cel mai periculos jucător al botoşănenilor. A înscris pentru a opta oară în 28 de jocuri disputate în Liga 1.

ATACANŢI

Azdren Llullaku (Astra / 30 de ani) – Şi-a semnat revenirea în Liga 1 în stil de mare jucător. Posesor al unei tehnici bune, decarul giurgiuvenilor şi-a manifestat deja candidatura la un nou titlu de golgheter.

Diogo Salomao (Dinamo / 29 de ani) – Un început de campionat cu o evoluție notabilă. Reușita contra lui FC Voluntari a adus liniște în jocul lui Dinamo și anunță un sezon bun pentru portughezul care a înscris de șapte ori în 2018.

ANTRENORUL ETAPEI:

Dan Alexa (Dunărea / 38 de ani) – A pregătit excelent debutul călărăşenilor în Liga 1. Victoria izbutită la Ovidiu poate fi considerată una dintre cele mai importante din cariera tânărului antrenor.

Echipa ideală a primei etape din Liga 1 Betano. Jovan Markovic şi Ovidiu Mihalache în meciul de fotbal dintre CS Universitatea Craiova şi CSM Politehnica Iaşi, contând pentru Liga 1 Betano, desfăşurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova
Echipa ideală a primei etape din Liga 1 Betano. Jovan Markovic şi Ovidiu Mihalache în meciul de fotbal dintre CS Universitatea Craiova şi CSM Politehnica Iaşi