Fotbal international

Echipa lui Ajax se destramă! Bayern Munchen s-a înțeles cu Hakim Ziyech

03.05.2019 | 21:45
Echipa lui Ajax se destrama Bayern Munchen sa inteles cu Hakim Ziyech

Ajax Amsterdam face un sezon de excepție în Liga Campionilor. Echipa olandeză e la un pas de finală, după ce a câștigat cu 1-0 la Tottenham în prima manșă din semifinale

Bayern Munchen s-a înțeles cu Hakim Ziyech

Această echipă de excepție a „lăncierilor” începe să se destrame deja înainte de finalul sezonului. Presa olandeză anunță că Hakim Ziyech, unul dintre cei mai apreciați jucători de la Ajax, s-a înțeles deja cu Bayern Munchen, marcoanul având o clauză de reziliere de numai 28 de milioane de euro. Conform ziarelor din Olanda, Ziyech a început deja să urmeze cursuri de limba germană pentru a fi pus la punct în vară, când se va oficializa transferul. Pe semnătura lui Ziyech s-au bătut o mulțime de echipe de top din Europa, precum Real Madrid, Manchester City, Tottenham sau Juventus

Jucătorul în vârstă de numai 20 de ani are cifre uimitoare în acest sezon. În 45 de meciuri oficiale jucate pentru Ajax, acesta a marcat 20 de goluri și a oferit 21 de pase decisive. Ajax nu este foarte aproape de a disputa finala Ligii Campionilor, ci și de a câștiga titlul în Olanda. În plus, Ajax joacă în acest weekend finala Cupei Olandei cu Willem II.

Răzvan Marin va evolua la Ajax din următorul sezon
Răzvan Marin va evolua la Ajax din următorul sezon

Ajax a produs surprize majore în Liga Campionilor, tercând în optimi de Real Madrid, iar în sferturi eliminând Juventus. Ziyech și-a întâlnit viitorii colegi în faza grupelor, când Ajax și Bayern au oferit două meciuri de senzație, ambele încheiate la egalitate, 1-1 la Munchen și 3-3 la Amsterdam.

Ajax se gândește deja la următorul sezon și l-a transferat de curând pe românul Răzvan Marin pentru 12 milioane de euro. Marin a avut evoluții încă și mai bune după oficializarea transferului său, devenind cel mai important jucător din echipa lui Standard, alături de care încearcă să prindă un loc în preliminariile Ligii Campionilor.