Sport

Echipa lui Nicolae Stanciu, implicată într-un nou scandal de rasism: „Acest prost m-a făcut maimuță!”

Slavia Praga e din nou în centrul unui scandal de rasism, iar antrenorului secund al echipei lui Nicolae Stanciu i se aduc acuze grave din partea unui jucător al Viktoriei Plzen.
03.11.2021 | 08:53
Echipa lui Nicolae Stanciu implicata intrun nou scandal de rasism Acest prost ma facut maimuta
ADVERTISEMENT

Încă un scandal uriaș la Slavia Praga după incidentele de la meciul cu Rangers din Europa League, când un jucător ceh a fost acuzat de rasism și jucătorii au fost la un pas de bătaie, iar meciul putea fi oprit.

De această dată, în prim plan a fost antrenorul secund al Slaviei, Pavel Rehak, acuzat de rasism la meciul din weekend cu Viktoria Plzen.

ADVERTISEMENT

Slavia Praga, din nou în mijlocul unui scandal de rasism la meciul cu Viktoria Plzen

Nu mai puțin de trei jucători ai lui Plzen au fost eliminați în meciul pierdut cu 2-0 în fața celor de la Slavia Praga, iar unul dintre ei l-a arătat cu degetul pe Paval Rehak, care l-ar fi abuzat verbal.

Acuzele au fost făcute publice de columbianul Jhon Mosquera, care a postat o fotografie cu antrenorul secund al Slaviei Praga pe contul său de Instagram.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul columbian nu s-a oprit aici și chiar l-a amenințat pe antrenorul ceh cu bătaia: „Acest prost m-a făcut maimuță. Sper să nu-l întâlnesc singur pe stradă, îi sparg fața”, a șocat jucătorul lui Viktoria Plzen.

Jhon Mosquera, victima rasismului la meciul cu SlaviaPraga

Jucătorul Viktoriei Plzen a fost apostrofat și de fanii din tribune potrivit presei din Cehia, care au avut de asemenea scandări rasiste.

ADVERTISEMENT

„Cel mai urât moment a fost când Mosquera s-a dus în tribune și a auzit nu doar înjurăturile fanilor adverși, dar și pe cele din stafful tehnic al Slaviei. Unul dintre ei l-a insultat rasist”.

Ondrej Kudela, suspendat zece meciuri după ce l-a făcut pe un jucător al lui Rangers „maimuță nenorocită”

În luna martie, Slavia Praga a fost în mijlocul unui scandal imens la meciul din Scoția cu Rangers, când Ondrej Kudela l-a numit „maimuță nenorocită” pe Glen Kamara.

ADVERTISEMENT

Jucătorii celor două echipe au fost la un pas de bătaie pe teren, însă fotbalistul de culoare al lui Rangers și-a dorit ca partida să continue.

Conducerea clubului a negat incidentul și a acuzat chiar că Ondrej Kudela a fost bătut în drum spre vestiare de Glen Kamara. Fotbalistul ceh a fost suspendat timp de zece meciuri și a ratat astfel convocarea la EURO 2020.

ADVERTISEMENT