Fotbal international

Echipa lui Rednic, învinsă în Arabia Saudită. Al Faisaly e pe loc de retrogradare. Video

15.09.2018 | 13:56
Echipa lui Rednic invinsa in Arabia Saudita Al Faisaly e pe loc de retrogradare Video

Echipa lui Mircea Rednic a fost învinsă în etapa a 2-a din campionatul Arabiei Saudite. Al Faisaly a pierdut cu scorul de 2-1 pe terenul celor de la Al Nasr Riyadh și se află pe loc de retrogradare, cu un singur punct. Echipa lui Rednic a terminat partida în 10 oameni, după eliminarea lui Rossi.

Mircea Rednic încă nu a simțit gustul victoriei în Arabia Saudită be banca celor de la Al Faisaly. Tehnicianul român trebuie să găsească repede o formulă câștigătoare dacă vrea să rămână în grațiile șefilor de la club. Partida cu Al Nasr s-a disputat pe King Fahd International Stadium din Riyadh. Gazdele veneau după 6 meciuri fără înfrângere și în care marcaseră cel puțin un gol în fiecare, în timp ce Al Faisaly nu câștigase niciua dintre ultimele 6 partide disputate. Iar cu înfrângerea înregistrată cu Al Nasr a ajuns la 7.

Pentru Al Faisaly a jucat și fostul dinamovist Ante Puljic, care a fost aproape de un transfer la FCSB în această vară, însă a ajuns în cele din urmă sub comanda lui Rednic. Antrenorul român a început partida cu următorul 11: M. Malayekah – A. Al Sahbi, A. Puljic, I. Rossi, A. Al Shamrani – K. Hyland, M. Abusabaan – A. Al Bishi, Luisinho, Rogerinho – D. Calderon. Rezerve: O. Abdulaziz, J. Akpala, F. Al ANsari, Mohamed Eid, H. Al Monassar, W. Al Swed, M. Majrashi, S. Mandash, K. Shrahili.

Echipa lui Mircea Rednic a fost învinsă în campionatul din Arabia Saudită

Al Nasr Riyadh a deschis repede scorul în minutul 19 al întâlnirii prin Y. Al Shehri. Calderon a restabilit egalitatea 6 minute mai târziu, iar scorul pauzei a fost 1-1. Giuliano a făcut 2-1 în minutul 63 și scorul a rămas neschimbat până la final. Rossi a fost eliminat în minutul 100+9 după ce a primit al doilea cartonaș galben, iar echipa lui Mircea Rednic rămâne fără victorie după 2 etape.

Al Faisaly e pe loc de retrogradare

Al Faisaly se află pe locul 13 în campionatul din Arabia Saudită, cu un singur punct obținut în 2 etape. Elevii lui Rednic au remizat în prima etapă pe teren propriu cu Al Batin, scor 2-2. A fost 2-0 la pauză pentru Al Faisaly, după golurile marcate de Rogerinho (’29) și Majrashi (’41), însă oaspeții au revenit și au restabilit egalitatea în repriza secundă prin Bouhaddouz (’56) și Arango (’90+5).

Clasament Arabia Saudită Premier League
Clasament Arabia Saudită Premier League

Mircea Rednic are ca obiectiv clasarea pe locurile 1-5 cu Al Faisaly

Rednic este unul dintre cei mai bine cotați antrenori români în acest moment. Tehnicianul a câștigat 7 trofee în întreaga carieră.  Antrenorul român a semnat o înțelegere pe doi ani cu formația Al Faisaly și are un salariu de un milion de euro pe an. Rednic are ca obiectiv clasarea pe locurile 1-5 în acest sezon. Românul a devenit al treilea antrenor român din Arabia Saudită, alături de Marius Şumudică şi Daniel Isăilă. La Al Faisaly, Rednic beneficiază de ajutorul lui Marian Rada, care îi este secund, dar și de al lui Giovanni Melchiorre, care ocupă funcția de preparator fizic.

În lotul lui Al Faisaly sunt 8 străini: brazilienii Igor Rossi, Evson, Luisinho, Ze Love și Rogerinho, nigerianul Mousa Mostafa, egipteanul Saleh Gomaa și Khaleem Hyland din Trinidad Tobago.