Batem Turcia şi sîntem la baraj! Vezi toate calculele

După rezultatele din această seară, România - Ungaria 3-0, Turcia - Andorra 5-0 şi Estonia - Olanda 2-2, echipa naţională a României a trecut pe locul 2 din Grupa D şi se află pe loc de...
06.09.2013 | 22:52
Batem Turcia si sintem la baraj Vezi toate calculele
ADVERTISEMENT

După rezultatele din această seară, România – Ungaria 3-0, Turcia – Andorra 5-0 şi Estonia – Olanda 2-2, echipa naţională a României a trecut pe locul 2 din Grupa D şi se află pe loc de baraj la Mondialul din Brazilia! Victoria cu 3-0 de pe Arena Naţională ne-a propulsat pe locul secund din grupă şi ne oferă un mare atu pentru finalul campaniei din preliminarii!

Cu toate acestea, mult uzata frază de către antrenori “meciul următor este cel mai important” chiar este un dicton adevărat în cazul nostru! Echipa naţională joacă, marţi, cu Turcia, cel mai important joc din finalul acesta de campanie! O victorie cu turcii lui Terim ar scoate definitiv vecinii de pe Bosfor din cărţile calificării şi ne-am păstra distanţa de cel puţin 2 puncte faţă de Ungaria, în timp ce un egal ne-ar ţine în joc de glezne! Şi asta pentru că Ungaria joacă, marţi, acasă cu Estonia şi în cazul unei victorii ar putea reveni pe locul 2, la egalitate de puncte cu România, dar cu un foarte posibil golaveraj superior! Iar lupta va fi la baionetă în ultimele două meciuri, în care ungurii vor juca pe terenul unei Olande calificate şi acasă cu Andorra!

ADVERTISEMENT

Cel mai sumbru scenariu ar fi o înfrîngere cu Turcia, care ar nărui toată munca din calificări, anulînd victoria din faţa Ungariei şi trimiţîndu-ne chiar pe locul 4! În acest caz, Turcia ne-ar egala la puncte, 13 şi ar trece peste noi, cu un golaveraj superior, în timp ce Ungaria ar trece pe 2, dacă învinge Estonia, cu un punct peste noi şi turci! Şi dacă nu ar învinge, maghiarii tot ar mai spera la calificare, fiind la 1 punct sau 2 de locul 2, în funcţie de rezultatul din meciul lor cu estonienii! Ar urma o luptă în trei, în jocurile din octombrie, care ar putea semăna cu o adevărată loterie pentru echipa naţională, atîta timp cît departajarea la egalitate de puncte se face la golaveraj!

Iar singurul nostru avantaj, teoretic, ar fi că atît ungurii, cît şi turcii vor întîlni Olanda, în timp ce noi nu. O Olanda, aşa cum am spus, deja calificată direct la Mondialul din Brazilia, care, iată, vineri, a fost la un pas să piardă în Estonia, dacă nu ar fi egalat în prelungiri din penalty!  

ADVERTISEMENT

Clasamentul Grupei D, după 7 jocuri:

1. Olanda         – 19 puncte

2. ROM NIA      – 13 puncte, 13-10 golaveraj

3. Ungaria       – 11 puncte, 13-11 golaveraj

4. Turcia           – 10 puncte, 12-7 golaveraj

5. Estonia         – 7 puncte 

6. Andorra       – 0 puncte

 

Mai sînt de disputat cîte trei meciuri de fiecare echipă, după cum urmează:

10 septembrie:

ROM NIA – Turcia

Ungaria – Estonia

Andorra – Olanda

11 octombrie:

Andorra – ROM NIA

Estonia – Turcia

Olanda – Ungaria

15 octombrie:

ROM NIA – Estonia

Ungaria – Andorra

Turcia – Olanda