Sport

Ce fotbalist vrea să naturalizeze FRF pentru a acoperi criza de atacanti a ”tricolorilor”?

În plină criză de rezultate, echipa națională ar putea fi întărită cu un ”stranier”, pe modelul Mario Camora. Golgheterul Farului și al Ligii 1 este dorit de șefii FRF în ofensiva ”tricoloră”
12.01.2022 | 17:35
Ce fotbalist vrea sa naturalizeze FRF pentru a acoperi criza de atacanti a tricolorilor
Romario Santes Pires si George Danut Ganea il felicita pe Jefte Betancor Sanchez dupa un gol marcat in meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si Farul Constanta, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, luni 20 decembrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Naționala de fotbal a României ratează calificare după calificare la turneele finale majore, iar oficialii FRF caută soluții ”externe” pentru a găsi noul golgheter ”tricolor”.

Soluția găsită de Federație este chiar din campionatul intern. Principalul marcator de la Farul Constanța ar putea fi viitorul om de gol al României.

ADVERTISEMENT

Jefte Betancor, pe urmele lui Camora

Atacantul spaniol al Farului Constanța, Jefte Betancor, este soluția la care se gândesc să apeleze oficialii Federației Române de Fotbal pentru a stopa criza de eficacitate a ”tricolorilor”.

Fotbalistul de 28 de ani bifează al doilea sezon în Casa Pariurilor Liga 1 și este pariul lui Gică Hagi pentru accederea Farului în play-off-ul campionatului.

ADVERTISEMENT

Atacantul a avut o ofertă tentantă, în vara anului trecut, de a pleca din România, dar a ales să evolueze în continuare în Liga 1 după ce însuși Hagi l-a sunat pentru a-i face oferta de a îmbrăca tricoul ”marinarilor”.

Spaniolul a marcat 11 goluri în prima parte a campionatului și este aproape de a-și egala cea mai bună performanță. A marcat 14 goluri în sezonul 2019/2020 în tricoul austriecilor de la Ried.

ADVERTISEMENT

Evoluțiile ibericului au atras atenția oficialilor FRF care, în lipsă de alte soluții pentru ofensiva echipei naționale, iau în calcul naturalizarea lui Betancor. Ar fi al doilea fotbalist străin din Casa Pariurilor Liga 1 care ar reprezenta România în întrecerile internaționale după apărătorul Mario Camora de la CFR Cluj.

Cota lui Jefte Betancor a explodat de când evoluează la Farul

Până să ajungă în campionatul României, la FC Voluntari, în toamna anului 2020, Jefte Betancor a evoluat la echipe modeste din Spania, iar în 2018 a ales să se transfere în Austria.

ADVERTISEMENT

Nu a reușit să se impună la Mattersburg, nici la Vorwarts, dar a avut un sezon excelent la Ried, în liga a doua. Oficialii de la FC Voluntari l-au adus în România pe când cota de piață a spaniolului era de doar 350.000 de euro.

După un sezon bun, în care a marcat 8 goluri numai în Liga 1, Betancor era tentat să se întoarcă în Austria. Un telefon al lui Gică Hagi l-a întors din drum și spaniolul a devenit un jucător cu adevărat important pentru campionatul României.

În doar șase luni cota lui Betancor a săltat la 1,3 milioane de euro, iar prestațiile în tricoul Farului i-ar putea aduce o naturalizare în regim de urgență, dacă și fotbalistul, și viitorul selecționer vor dori acest lucru.

ADVERTISEMENT