Sport

Gică Craioveanu îl face praf pe Ladislau Boloni. „Am dubii că e antrenorul ideal. E pierdut de realitatea fotbalului din România”

Ladislau Boloni s-a înțeles cu președintele FRF asupra perioadei contractuale și este favorit să preia banca ”tricolorilor”. Gică Craioveanu contestă decizia și îl face praf pe antrenorul de 68 de ani.
07.01.2022 | 13:27
Gica Craioveanu il face praf pe Ladislau Boloni Am dubii ca e antrenorul ideal E pierdut de realitatea fotbalului din Romania
ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni a ajuns joi seara în România și a discutat cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, detaliile instalării tehnicianului pe banca echipei naționale.

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate durata contractului oferit lui Boloni de către FRF, însă antrenorul este contestat de un fost mare atacant al României.

ADVERTISEMENT

Gică Craioveanu: ”Nu știu dacă e antrenorul ideal”

Ladislau Boloni revine în fotbalul românesc după mai bine de două decenii și este în mare proporție noul selecționer al naționalei ”tricolore”.

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate încă din 3 ianuarie, Boloni s-a înțeles asupra perioadei contractuale, până în 2024, și va avea ca obiectiv calificarea României la turneul final al Campionatului European din 2024.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul cu 102 selecții în prima reprezentativă a țării noastre nu este alegerea cea mai inspirată a FRF, în opinia fostului mare atacant Gică Craioveanu.

„E pierdut de realitatea fotbalului din România. E părerea mea, nu vreau să mă cert cu nimeni. Eu am dubii, nu știu dacă e antrenorul ideal pentru echipa națională.

ADVERTISEMENT

Ok, are personalitate, e un fost jucător important, dar cred că la echipa națională trebuia să vină cineva care să știe exact ce înseamnă acum fotbalul românesc”, a declarat Gică Craioveanu, la Digi Sport.

Gică Craioveanu ar fi vrut un selecționer din „noul val” de antrenori

Fostul mare jucător al Universității Craiova, Real Sociedad, Villareal, Getafe și al naționalei României, pentru care a adunat 25 de meciuri, spune că în acest moment soluția ideală pentru banca primei reprezentative este un antrenor din ”noul val”.

ADVERTISEMENT

”Trebuia un antrenor tânăr, care să continue ce a făcut Mirel, care a schimbat jocul echipei naționale. Echipa națională a jucat bine, un fotbal diferit față de ce se juca pe timpuri”, a explicat Craioveanu.

Fostul fotbalist a evoluat pentru echipa națională în perioada 1993 – 1999. Imediat după instalarea lui Ladislau Boloni în funcția de selecționer, în 2000, olteanul nu a mai fost convocat la acțiunile României.

Craioveanu a participat alături de ”tricolori” la Cupa Mondială din Franța (1998) unde a evoluat în meciul din optimile competiției, împotriva Croației, pierdut de România cu 0-1.

ADVERTISEMENT