Sport

Declarație șocantă a lui Ilie Năstase: ”Aș prefera să avem un antrenor cu nume românesc”

Ilie Năstase se implică în numirea noului selecționer al României. Fostul tenisman are meciul lui cu Ladislau Boloni pe care nu l-ar vrea în poziția de antrenor al naționalei ”tricolore”.
14.01.2022 | 12:01
Declaratie socanta a lui Ilie Nastase As prefera sa avem un antrenor cu nume romanesc
ADVERTISEMENT

Fostul mare tenisman Ilie Năstase nu l-a uitat pe Ladislau Boloni care declarase despre primul lider mondial din istoria ATP că nu ar fi o vedetă în România.

Năstase a rememorat episodul petrecut în urmă cu trei ani și, în contrapartidă, a făcut o declarație șocantă, în care lasă să se înțeleagă că nu vrea un selecționer de etnie maghiară.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase: ”Dacă face figuri de astea…”

Fostul jucător de tenis l-a atacat deschis pe Ladislau Boloni. Pe de o parte din cauză că a tergiversat să ofere un răspuns Federației, cu privire la oferta FRF pentru postul de selecționer.

Pe de altă parte, Ilie Năstase nu mai vrea să audă de Boloni după ce acesta a declarat în 2019 că fostul tenisman și Gică Hagi nu pot fi considerate vedete.

ADVERTISEMENT

”El a declarat la un moment dat despre mine că nu sunt o vedetă în România. E adevărat că Nadia Comăneci este mai mare decât mine.

Dacă domnul Boloni spune că nu sunt o vedetă, nu sunt. Mai sus de numărul 1 mondial nu puteam să ajung.

ADVERTISEMENT

Aș prefera să avem un antrenor cu nume românesc. Dacă face figuri de astea… Uite, cred că echipa Ungariei își caută antrenor, el și vorbește limba”, a declarat Ilie Năstase, într-o intervenție la PRO X.

Fostul tenisman a făcut portretul viitorului selecționer. Ce calitate trebuie să aibă

Ilie Năstase s-a declarat uimit de refuzul lui Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu de a prelua echipa națională.

ADVERTISEMENT

Fostul tenisman consideră că pentru orice antrenor, a pregătească echipa națională a țării lui, ar trebui să fie cea mai mare onoare și că o astfel de ofertă nu se refuză.

”Mie mi se pare ciudat că cineva care este antrenor nu își dorește să pregătească echipa națională. Cine vrea să preia echipa națională trebuie să pună pasiune în ce face”, a mai spus Năstase.

Echipa națională a rămas fără selecționer din 30 noiembrie când angajamentul lui Mirel Rădoi a ajuns la scadență și tehnicianul a refuzat să semneze un nou acord cu FRF.

ADVERTISEMENT