Fotbal international

Echipa rezervelor de lux! Ei sunt cei mai scumpi fotbaliști care nu prind primul ”11” la marile cluburi din Europa

24.02.2020 | 20:48
Echipa rezervelor de lux Ei sunt cei mai scumpi fotbalisti care nu prind primul 11 la marile cluburi din Europa
ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Eden Hazard, Erlin Haaland sunt doar câteva nume de sportivi cărora fotbalul, din postura de „sport rege”, le datorează totul.

Doar că, printre transferuri de sute de milioane de euro și povești de succes, își fac loc și „nefericiții” care nu mai au loc la echipele lor de club și par să se mulțumească cu statutul de eternă rezervă.

ADVERTISEMENT

Echipa rezervelor de lux din Europa: Real Madrid, cap de afiș

Echipa rezervelor de lux, așa cum sunt alintați acești fotbaliști, nu putea să fie alcătuită fără jucători de la Real Madrid sau Barcelona.

Jurnaliștii de la cotidianul AS au remarcat modul în care Real Madrid „condamnă” mai mulți fotbaliști cu nume la statutul de rezervă, tocmai pentru că există prea multe vedete în lot.

ADVERTISEMENT

Așdar, cei trei jucători de la Real Madrid incluși în echipa ideală a „rezervelor de lux” nu miră pe nimeni.

Important de reținut, în echipa ideală au fost incluși doar fotbaliștii care sunt apți din punct de vedere fizic și care nu au jucat mai mult de o treime din meciuri.

ADVERTISEMENT

Echipa ideală, în funcție de poziția în teren și valoarea jucătorului:

  • Portar: Neto (Barcelona – 18 milioane de euro)
  • Fundași: Schulz (Dortmund, 20M€), Militao (Real Madrid, 50M€), Rugani (Juventus, 19M€), Odriozola (Real Madrid/Bayern, 20M€)
  • Mijlocași: Nakajima (Porto, 20M€), Wanyama (Tottenham, 12M€), Foden (Manchester City, 30M€), Shaqiri (Liverpool, 22M€)
  • Atacanți: Batshuayi (Chelsea, 22M€), Luka Jovic (Real Madrid, 40M€)

După cum se poate vedea, Real Madrid are trei jucători în echipa ideală în timp ce Manchester City, Liverpool, Dortmund, Barcelona, Bayern, Porto, Juventus și Chelsea dețin câte un jucător.

ADVERTISEMENT
  • 273 de milioane de euro e valoarea totală a „rezervelor de lux”
Tags: