Echipa României de FED Cup a plecat în Franța! Simona Halep: „Nu mi-e teamă de nicio jucătoare”

15.04.2019 | 12:56
Echipa Romaniei de FED Cup a plecat in Franta Simona Halep Nu mie teama de nicio jucatoare

Echipa României de FED Cup a plecat în Franța acolo unde va disputa semifinala competiției. Simona Halep este liderul delegației – a doua jucătoare de tenis a lumii a prefațat duelul cu reprezentantele din Hexagon și a precizat că tricolorele păstrează un avantaj important. Halep a făcut din nou apel la fani să meargă la Rouen pentru a le susţine, aşa cum au făcut-o şi la Ostrava.

Echipa României de FED Cup a plecat în Franța!

„Pe hârtie nu e mai dificil decât cu Cehia. Jucăm contra Franței și publicul va fi cu ei. E un public gălăgios, un public puternic. Trebuie să ne luăm energia de la apropiații noștri care vin să ne susțină. Nu ne dorim să ajungem la dublu, dar fetele sunt destul de puternice să câștige meciul. Suntem puternice, într-o formă bună. Cred că și publicul care ne va susține va conta foarte mult și le mulțumesc celor care vor fi prezenți.

Fiecare meci e diferit. Zgura în sală e un pic altfel față de zgura de la Roland Garros. Cred că am ajuns la un nivel ridicat pe zgură, dar fiecare meci e dificil. Nu mi-e teamă de nicio jucătoare, încerc să mă autodepășesc. Toate adversarele au un stil dificil, diferit. La nivelul acesta fiecare meci e greu”, a declarat Simona Halep, cu puțin timp înainte de îmbarcarea în aeronava de Franța.

Echipa României de FED Cup a plecat în Franța! Halep
Simona Halep vrea ca echipa României să fie susţinută de cât mai mulţi suporteri

Căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu își pune, în mod evident, speranțele în Simona Halep și speră să tragă lozul câștigător în privința numărului 2. „Ne gândim la mai multe variante pentru jucătoarea numărul doi la simplu. Suntem fericiți că nu sunt probleme de sănătate. Toate fetele sunt OK. Așteptăm să ajungem în Franța să vedem suprafața de acolo. Am văzut niște filmulețe. Probabil va fi o zgură mai rapidă, gen Roland Garros. Diferența ar trebui să fie în favoarea noastră, că o avem pe Simona. Avem o jucătoare senzațională, cu o experiență bogată. Când ai o jucătoare care știi că-ți poate câștiga două meciuri în proporție de 90%, e mai ușor”, a zis și Florin Segărceanu

„Suntem o echipă puternică și unită. Suntem pregătite pentru orice. Zgura reprezintă un avantaj, că e suprafața noastră favorită. Publicul va avantaja publicul gazdă”, a adăugat Irina Begu, în timp ce Monica Niculescu merge pe ideea că România trebuie să-și asigure victoria până la partida de dublu. „Emoţiile sunt mari, mi s-a părut că a trecut foarte puţin de la meciul cu Cehia. Sperăm să facem treabă bună în Franţa, ne-am întrebat foarte bine, suntem în formă. Asta îmi place la echipa noastră, avem foarte multe variante să jucăm. Este un public gălăgios, sunt destul de agresivi, va fi foarte dificil, diferit faţă de meciul cu Cehia. Le ştim foarte bine, mie îmi place foarte mult să joc pe hard. Dacă se face 2-2, noi suntem pregătite, dar aş vrea să câştigăm după meciurile de la simplu. Meciul este la fel de dificil, jucăm în deplasare, sunt condiţii diferite. Franţa are o echipă puternică, unită, să vedem ce va fi pe zgură”.

  • 20-21 aprilie sunt datele la care se dispută semifinala Franța – România

 

Tags: