Fotbal intern

Echipa sezonului regulat! Câți jucători are FCSB în primul 11 și cine e cel mai bun antrenor

06.03.2019 | 14:41
Echipa sezonului regulat Cati jucatori are FCSB in primul 11 si cine e cel mai bun antrenor

LPF (Liga Profesionistă de Fotbal) a anunțat echipa sezonului regulat din ediția 2018 – 2019.  Toți fotbaliștii care fac parte din cel mai bun prim unsprezece ales de LPF evoluează pentru echipele calificate în play-off-ul Ligii 1 Betano: CFR Cluj, Astra Giurgiu, FCSB, Universitatea Craiova, Viitorul Constanța și Sepsi OSK.

Echipa sezonului regulat din 2018 – 2019

CFR Cluj și Universitatea Craiova au depășit-o pe FCSB. Cele două echipe au câte trei jucători în cea mai bună echipă a sezonului regulat din ediția 2018 – 2019. De partea cealaltă, Vicecampioana României are doi jucători, iar FC Viitorul Constanța, Astra Giurgiu și Sepsi OSK au dat câte un fotbalist.

Totodată, Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat și care este cel mai bun antrenor din sezonul regulat. Costel Enache a început ediția 2018 – 2019 pe banca tehnică a celor de la FC Botoșani, dar apoi a ajuns la Astra Giurgiu, echipă pe care a pregătit-o în 11 meciuri și alături de care a câștigat 6 partide, a remizat de patru ori și a pierdut un singur duel.

Mirko Pigliacelli în partida jucată de U Craiova pe terenul celor de la FCSB

Iată cum arată echipa ideală din sezonul regulat:

PORTAR

  • Mirko Pigliacelli (U Craiova/ 25 de ani/ 26 meciuri) – a reușit să iasă în evidență cu jocul foarte bun de picior, el fiind și singurul portar cu gol și pasă decisivă în sezonul 2018 – 2019

FUNDAȘI

  • Romario Benzar (FCSB/ 26 de ani/ 21 meciuri) – urcările sale în atac și pasele foarte bune oferite coechipierilor au produs multe dintre fazele ofensive izbtite de roș-albaștrii
  • Paulo Vinicius (CFR Cluj/ 34 de ani/ 23 meciuri) – brazilianul a oferit siguranță în centrul defenivei clujenilor.
  • Mike Cestor (Astra Giurgiu/ 26 de ani/ 19 meciuri) – un fundaş central impunător, care s-a remarcat prin plasamentul foarte bun.
  • Mario Camora (CFR Cluj/ 32 de ani/ 23 meciuri) – în sezonul 2018 – 2019, portughezul a dat șase pase decisive.

MIJLOCAȘI

  • Ibrahima Tandia (Sepsi OSK/ 25 de ani/ 24 meciuri) – a înscris 10 goluri și a oferit cinci pase decisive.
  • Alex Cicâldău (U Craiova/21 de ani/ 25 meciuri) – a reușit să se impună în primul 11 al oltenilor și formează un cuplu excelent la centrul terenului cu Alex Mateiu. A dat două goluri, patru pase decisive și a obținut două penalty-uri.
  • Florin Tănase (FCSB/ 24 de ani/ 24 de meciuri) – are 8 goluri, patru penalty-uri obținute și cinci pase decisive.

ATACANȚI

  • Ianis Hagi (Viitorul/ 20 de ani/ 24 meciuri) – a înscris de șapte ori, a oferit patru pase decisive și a scos două penalty-uri.
  • George Țucudean (CFR Cluj/ 27 de ani/ 23 meciuri) – după ce a câștigat titlul de golgheter în ediția trecută, atacantul conduce și în acest sezon clasamentul celor mai buni marcatori din Liga 1 Betano, cu 16 goluri.
  • Alex Mitriță (U Craiova/ 24 de ani/ 18 meciuri) – atacantul a prins un transfer la New York City după ce a dat 13 goluri și trei pase decisive.

ANTRENORUL SEZONULUI REGULAT

Costel Enache în meciul U Craiova – Astra Giurgiu
  • Costel Enache (Astra Giurgiu/ 45 de ani) – a ajuns pe banca tehnică a giurgiuvenilor în toamnă și are o serie fantastică de 10 meciuri consecutive fără înfrângere.