News

Echipa șoc a lui Piedone Jr. de la Sectorul 5. Dezvoltatori imobiliari, Niky Scorpion cu rudele și un fost un fost șef din Poliție aleși în Consiliul Local

Vlad Piedone nu doar că a fost ales primar la Sectorul 5, dar PUSL a obținut și cel mai mare număr de voturi la Consiliul Local
27.06.2024 | 09:04
Echipa soc a lui Piedone Jr de la Sectorul 5 Dezvoltatori imobiliari Niky Scorpion cu rudele si un fost un fost sef din Politie alesi in Consiliul Local
PUSL va avea 9 consilieri locali la Sectorul 5, condus de Vlad Piedone. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Partidul condus de Popescu Piedone, PUSL a obținut nu doar postul de primar la Sectorul 5, dar și cel mai mare scor la alegerile pentru Consiliul Local. Potrivit rezultatelor provizorii, PUSL are peste 29% din voturile exprimate, un scor care, potrivit calculelor FANATIK, ar trebui să-i asigure 9 din cele 27 de mandate din Consiliul Local. Cel mai probabil, primarul Vlad Piedone nu va avea probleme în a construi o majoritate în consiliu, urmând a avea, la fel ca și până acum, voturile celor de la PNL-PSD, care vor avea și ei 8 consilieri.

Popescu Piedone, la Primăria Capitalei sau la Sectorul 5?

După ce Vlad Piedone a dat Camera Deputaților pentru Primăria Sectorului 5, acolo unde a fost ales cu aproape 44% din voturi, principala întrebare rămâne ce anume va decide Piedone Senior cu privire la propriul viitor. Președintele PUSL nu a reușit să-l învingă pe Nicușor Dan în lupta pentru Primăria Capitalei, însă a obținut un mandat de consilier general, unul din cele șase ale partidului.

ADVERTISEMENT

Popescu Piedone a fost înscris și pe lista de consilieri locali la Sectorul 5, al doilea pe listă chiar după fiul său Vlad, care de la începutul lunii octombrie va prelua scaunul de primar ocupat acum chiar de către tatăl său. Acesta din urmă a anunțat încă din campania electorală că dorește să-l susțină pe fiul său la Sectorul 5, în calitate de consilier, astfel că o eventuală opțiune pentru Consiliul Local al Sectorului 5 este foarte probabilă. Cu atât mai mult cu cât Piedone senior ar putea ajunge chiar vice-primar la sector, cu condiția să fie ales de majoritatea consilierilor.

Niky Scorpion și familia la CL Sector 5

Pe poziția a treia în lista pentru Consiliul Local, practic imediat după Piedone – fiul și tatăl, a fost plasat Nicolae Păun. Acesta este un fost parlamentar, cu patru mandate de deputat între 2000 și 2016, obținute din partea Partidei Romilor (mandat pentru minorități), partid pe care l-a înființat și condus. În anul 2016 acesta era trimis în judecată de către DNA într-un dosar cu fonduri europene, în care procurorii estimau prejudiciul la suma de 27 milioane lei.

ADVERTISEMENT

Fostul deputat, cunoscutul și după aliasul Niky Scorpion, apărea în interceptările din dosar amenințându-i direct pe procurorii care-l anchetau. „După ce ies din pușcărie bag cuțitul în procurori și mă p.. pe ei”. La începutul lunii aprilie, Nicolae Păun se înscria în PUSL, partidul controlat de Dan Voiculescu, iar Piedone îl lua imediat în echipa sa de consilieri pentru Primăria Capitalei. Într-o postare pe Facebook, Păun preciza că urmărește să ocupe funcția de vice-primar la Sectorul 5.

Dacă în anul 2016, DNA punea sechestru pe averea lui Nicolae Păun, până la concurența sumei de 30,4 milioane lei, astăzi, potrivit ultimei declarații de avere, fostul deputat nu mai deține mare lucru. Nu are nici terenuri, nici case sau conturi în bănci.

ADVERTISEMENT

Singurul bun ce apare menționat este un automobil de epocă, marca Rolls-Royce, fabricat în anul 1964. Acesta menționează o singură sursă de venit, Asociația Partida Romilor, care i-a plătit anul trecut un salariu de 96.000 lei, adică 8.000 lei pe lună.

Nicolae Păun Facebook
Nicolae Păun a declarat că vrea să ajungă viceprimar/ Sursa foto: Facebook/ Nicolae Păun

Acesta mai menționează că deține 80% din acțiunile firmei Niky Scorpion SRL. Firma, cu numele oficial de Niky Scorpion Alcom Srl, administrează o piață/en-gros de tipul anilor 1990 din Sectorul 5, în apropierea Pieței Rahova. Firma a fost înființată în anul 1993, iar anul trecut, pentru prima oară în ultimii 15 ani, a fost pe pierdere.

ADVERTISEMENT

Astfel, la o cifră de afaceri de două milioane lei, firma a declarat o pierdere de 250.000 lei. Asta, după ce în 2022, firma declara un profit net de peste 600.000 lei. Față de anii anteriori, aceste cifre denotă o scădere a activității economice, în condițiile în care în 2009 firma avea un profit de peste trei milioane lei la o cifră de afaceri de 5 milioane. De atunci, profitul firmei a scăzut continuu, însă a ajuns sub un milion de lei abia în anul 2020. Începând cu anul 2009, profitul net total înregistrat de această firmă a fost de circa 20 de milioane lei.

În dosarul DNA din 2016, firma Niky Scorpion Alcom Srl era și ea trimisă în judecată pentru săvârșirea în formă continuată a infracțiunii de spălare a banilor.

Însă, nu doar că „Niky Scorpion” a prins poziția a treia pe lista PUSL, dar în primele 12 poziții, deci pe locuri eligibile, se găsesc alți doi membri ai familiei Păun. Este vorba de Ștefan Păun, aflat pe poziția a șasea, și Florin Păun, pe poziția 12. Potrivit celor de la Newsweek, primul este chiar fratele lui Niky Scorpion, iar al doilea, Florin Păun, este nepotul fostului deputat.

Ștefan Păun, de profesie lăcătuș-mecanic, este patronul unui restaurant din Sectorul 5, S&M Big Grill Uno Srl, acolo unde soția sa este angajată ca bucătar. În declarația de avere depusă înainte de alegeri rubrica venituri, în dreptul celor doi, este tăiată cu o linie orizontală, semn că niciunul nu a încasat vreun leu anul trecut. Firma, care are o vechime de 20 de ani, a avut anul trecut un profit de 35.000 lei la o cifră de afaceri de aproape 600.000 lei. Totuși, în anul 2021, firma a avut un profit de 481.000 lei.

În ceea ce-l privește pe Florin Păun, care a precizat că în prezent este angajat ca șofer, salariul net încasat anul trecut fiind de 54.000 lei, adică 4.500 lei pe lună. Nu deține terenuri, apartamente, iar în bănci are economii de 9.000 lei. A declarat în schimb că deține un autoturism Dacia, fabricat în anul 1995.

Fostă șefă PMP, loc fruntaș pe listele PUSL

Pe poziția a patra pe listele PUSL s-a regăsit Horațiu Nicolaidis. Acesta este un fost apropiat al lui Piedone, fost coleg în administrația locală a Sectorului 6 în trecut, acolo unde Nicolaidis conducea Administrația Piețelor, cel care a condus Primăria Sectorului 5 cât timp Popescu Piedone a stat închis la Rahova. După ce fostul primar a fost eliberat, Nicolaidis a preluat funcția de vice-primar la sector, încasând un salariu de 193.000 lei.

Potrivit declarației de avere, acesta deține două terenuri în Ilfov, dintre care o pădure de 43.000 mp în Clinceni, o casă în Bragadiru, un apartament în Mamaia și două spații comerciale în Capitală. Potrivit documentului citat, închirierea celor două spații i-a adus suma de 48.000 lei.

Pe poziția a cincea în listele PUSL a fost Mihaela Gorneanu, care nu este nimeni alta decât fosta președintă a organizației PMP Sector 5. „Această mutare reflectă voința noastră de a servi mai eficient comunitatea din Sectorul 5 și de a aduce schimbări pozitive în viața oamenilor”, declara aceasta, la finalul lunii martie, atunci când trecea la PUSL cu întreaga echipă a PMP.

Aleasă consilier local la Sectorul 5 în anul 2020, Mihaela Gorneanu ocupă funcția de director economic în nu mai puțin de șase firme, printre care și propria sa firmă, Mapemi Inovations Srl. Aceasta din urmă are ca domeniu de activitate managementul forței de muncă și a fost înființată în anul 2020. Anul trecut, firma a avut un profit de 75.000 lei la o cifră de afaceri de 125.000 lei.

Pe poziția a șaptea în lista PUSL a fost omul de afaceri Florin Robert Chițu. În vârstă de 37 ani, acesta este patronul și administratorul firmei de import-export, Sa&Mo Comal Import Export SRL. Această firmă a avut în anul 2022 un profit de 100.000 lei, la o cifră de afaceri de peste două milioane de lei. Profitul cumulat pe ultimii șase ani (2017-2022) a fost de circa un milion de lei. Acesta mai deține o firmă, FC Global Expert SRL, un IFN ce oferă credite. Pe site-ul firmei se pot achiziționa și autoturisme de lux. În 2022, firma a înregistrat pierderi de peste 120.000 lei.

Potrivit declarației de avere, Florin Chițu, care nu deține decât un teren în Crevedia, a avut un venit anual de 10.000 euro. Acesta nu are declarate conturi de economii în bănci.

Mihaela Gorneanu și Florin Chițu
Mihaela Gorneanu și Florin Chițu

 

Om de afaceri cu soția fostă-șefă în Primăria S5

În continuare, pe poziția a opta în lista PUSL de la Sectorul 5, s-a aflat Ștefănescu Răzvan. Potrivit declarației de avere depuse acum în aprilie, acesta este administratorul firmei Kriv Top Serv SRL, firmă unde deține 50% din acțiuni și care administrează un service auto din Sectorul 5. Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 1,7 milioane lei, realizând un profit net de 84.000 lei. În declarația de avere, unde menționează că este asociat unic, menționează că a încasat din firmă suma de 80.000 lei în anul trecut, asta pe lângă salariul de 30.000 lei.

Suma este egală cu salariul încasat anul trecut de soția sa (108.000) de la ANPC București, unde este comisar șef. Totuși, până în luna mai a anului trecut, soția acestuia, Maria Ștefănescu a fost șef-serviciu la Primăria Sectorului 5, de unde s-a angajat la Prefectura Capitalei.

Soții Ștefănescu dețin două case de locuit și două apartamente, toate patru în Bragadiru, plus un autoturism BMW, fabricat în 2021. În bancă dețin economii de 90.000 lei.

Vasile Tătaru, pus pe poziția a noua în listele PUSL, este și el un om de afaceri din Sectorul 5. Acesta deține firma de construcții Constructor Vali Mold SRL, firmă înființată acum doi ani, și care a reușit să ajungă la o cifră de afaceri de un milion de lei de la 100.000 lei în 2022. Profitul companiei a fost de 25.000 lei. În declarațiile de avere nu menționează faptul că este acționar și în firma Black Horse Company SRL, și ea cu activitate tot în Sectorul 5.

Vasile Tătaru deține două case de locuit în Capitală, ambele de 150 mp, cumpărate în anii 2023 și 2024. Deține bijuterii din aur în valoare de 40.000 euro.

În poziția a zecea pe listele PUSL a fost pus Felix-Mihai Tache. Acesta a declarat că este angajat ca administrator al unei firme, însă în declarația de avere singurele venituri sunt cele de la MApN, 18.000 lei primiți ca rezervist în armata română.

Acesta este într-adevăr administrator la o firmă ce se ocupă cu instalații electrice, Electric Baldur SRL, firmă unde deține 1% din acțiuni iar restul de 99% sunt deținute de un alt membru al familiei Felix. Anul trecut firma a avut zero cifră de afaceri și pierderi de 1.600 lei. Nu întotdeauna firmei i-a mers atât de prost. Anul 2015 a fost cel mai bun, cu venituri de 660.000 lei și profit de aproape 300.000 lei.

În trecut acesta a mai făcut parte din Consiliul Local al Primăriei București, fiind ales în anul 2012, atunci când Oprescu era ales primar, consilier general pe listele USL.

Fostul șef al Poliției Rutiere, consilier al lui Piedone Jr.

Pe poziția a unsprezecea, cu mari șanse să prindă și el un post de consilier local, este un alt consilier al lui Popescu Piedone. Este vorba de Lucian Diniță, fostul șef al Poliției Rutiere între anii 2006-2014, pe care Piedone îl numea consilier pe probleme de trafic.

Lucian Diniță avea să se pensioneze în anul 2016, chiar atunci când DNA îl trimitea în judecată într-un dosar în care era acuzat de luare de mită. Era vorba de un miel, doi curcani și 5 kilograme de păstrăv pe care i-ar fi primit de la un om de afaceri pentru eliberarea unui permis de conducere. În anul 2019 avea să fie achitat definitiv de aceste acuzații, și angajat apoi pe post de consilier al fostului ministru Carmen Dan.

Potrivit ultimei declarații de avere, depuse acum în luna aprilie, Lucian Diniță are o pensie de 170.000 lei. Familia Diniță deține două terenuri, două apartamente și o casă, două autoturisme BMW și economii de circa 170.000 euro

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă...
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Cazare la verişoară şi şezlong adus de acasă. Cât dă un turist pe...
Cazare la verişoară şi şezlong adus de acasă. Cât dă un turist pe patru zile în Mamaia
Imagini rare cu fiicele lui Ilie Năstase din căsnicia cu Amalia! Cuvinte uriaşe...
Imagini rare cu fiicele lui Ilie Năstase din căsnicia cu Amalia! Cuvinte uriaşe la adresa tatălui lor: De aia îi iubim
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
⁠Tradiții și obiceiuri de Sfântul Ilie. Ce trebuie să respecte orice creștin
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea...
Ce trebuie să mănânci de Sfântul Ilie ca să atragi norocul și prosperitatea în viața ta
ITP-ul va fi marele test pentru șoferi. Totul se schimbă, autoritățile sunt în...
ITP-ul va fi marele test pentru șoferi. Totul se schimbă, autoritățile sunt în alertă
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie. Prenumele mai puțin obișnuit...
Ce etnie avea, de fapt, regretatul actor Iurie Darie. Prenumele mai puțin obișnuit pe care îl purta