Fotbal intern

Echipa străinilor din sezonul 2017-2018, din Liga 1. FCSB şi CFR, la egalitate

Autor: Mirela Apostol | 15.06.2018 | 12:35
Echipa străinilor din sezonul 2017 - 2018

Echipa străinilor din sezonul 2017-2018 conţine ce mai mulţi jucători de la echipele care au terminat pe primele două trepte ale clasamentului. CFR Cluj a câştigat campionatul după 1-0 cu Viitorul Constanţa, gol marcat de Damjan Djokovic, considerat unul dintre cei mai buni mijlocaşi străini care au evoluat în sezonul trecut din Liga 1 Betano.

Revista LPF a întocmit echipa sezonului trecut ce cuprinde cei mai buni jucători străini care au evoluat în cel puţin 20 de partide. Giedrius Arlauskis, Paulo Vinicius, Damjan Djokovic şi Emmanuel Culio sunt cei mai buni străini de la CFR Cluj. Marko Momcilovic, Bogdan Planic, Filipe Teixeira şi Harlem Gnohere sunt jucătorii din top de la FCSB, la care se adaudă cei doi fotbalişti ai Craiovei, Ivan Martic şi Gustavo Vagenin şi dinamovistul Diogo Salomao.

Echipa străinilor din sezonul 2017-2018:

PORTAR: Giedrius Arlauskis (CFR Cluj / 26 jocuri) – Deţine recordul de minute consecutive fără gol primit, 631 de minute. Primul străin din istoria Ligii 1, dar şi întâiul portar campion cu trei echipe diferite.
APĂRĂTORI:
Ivan Martic (CS U Craiova / 21 jocuri) – Utilizat de Mangia pe flancul drept al oltenilor, a avut evoluţii apreciate. Cifre bune: două goluri şi trei pase decisive în 21 de jocuri.
Bogdan Planic (FCSB / 22 jocuri) – Un fotbalist cu un fizic impunător, care a arătat şi calităţi tehnice deosebite. Un gol şi o pasă decisivă, ambele contra CFR-ului.
Paulo Vinicius (CFR Cluj / 34 jocuri) – Liderul defensivei campioanei a fost şi cel mai ofensiv jucător din rândul fundaşilor centrali din Liga 1 Betano: cinci goluri şi două pase decisive.
Marko Momcilovic (FCSB / 28 jocuri) – Un luptător, un fotbalist care depune mult suflet pe teren. A înscris de patru ori, a oferit două pase decisive şi a prins de șase ori echipa etapei.
MIJLOCAȘI
Filipe Teixeira (FCSB / 27 jocuri) – Un exemplu de profesionalism! A impresionat de fiecare dată când a fost utilizat. Trei goluri, o pasă decisivă şi un penalty obţinut sunt cele mai importante cifre din dreptul veteranului roş-albaştrilor.
Damjan Djokovic (CFR Cluj / 23 jocuri) – Util la mijlocul terenului şi decisiv în momentele cheie. A înscris de trei ori în 23 de jocuri.
Emmanuel Culio (CFR Cluj / 33 jocuri) – A făcut excelent legătura dintre defensivă şi ofensivă. A marcat de opt ori (șapte reuşite din penalty) şi a oferit cinci pase decisive.
Diogo Salomao (Dinamo / 35 jocuri) – A contribuit la 20 dintre reuşitele dinamoviştilor din acest sezon, fapt care i-a adus șase prezenţe în echipa etapei.
ATACANȚI
Gustavo Vagenin (CS U Craiova / 32 jocuri) – A marcat de 11 ori, fiind al doilea cel mai bun marcator străin din ediţia 2017-2018. În plus, şi-a mai trecut în cont şi trei pase decisive.
Harlem Gnohere (FCSB / 31 jocuri, FOTO) – A înscris de 15 ori şi a devenit primul golgheter al campionatului dat de roş-albaştri după Raul Rusescu în sezonul 2012-2013. Are cifre impresionante în Liga 1: 37 de goluri în 90 de partide.

Echipa străinilor din sezonul 2017 - 2018
Echipa străinilor din sezonul 2017 – 2018
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!