Fotbal intern

Surprizele lui Mirel Rădoi cu Belarus: doi debutanți și 4 jucători care au 14 meciuri împreună!

11.11.2020 | 18:18
Surprizele lui Mirel Radoi cu Belarus doi debutanti si 4 jucatori care au 14 meciuri impreuna
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi suprinde din nou pe toată lumea cu o formulă inedită folosită de selecționer, cu David Lazar și Bogdan Mitrea la debutul în “tricolor”. Pe lângă cei doi, Man, Tănase, Mogoș și Ganea au doar împreună 14 meciuri la echipa națională de seniori a României, înainte de amicalul cu Belarus.

Se pare că Mirel Rădoi vrea să îi testeze în amicalul cu Belarus pe Dennis Man și Florin Tănase, golgheterii celor de la FCSB, care se află într-o formă excelentă, în timp ce în apărare vom avea din nou parte de o formulă surprinzătoare.

ADVERTISEMENT

Meciul amical cu Belarus are totuși o miză, fiecare partidă fiind importantă pentru stabilirea coeficientului echipei naționale a României, însă Mirel Rădoi a decis să trimită în teren o formulă experimentală: 16. Lazar – 5. Nedelcearu, 4. Mitrea, 3. Toșca – 13. Mogoș, 18. Marin(c), 8. Nistor, 11. C. Ganea – 20. Man, 9. Pușcaș, 19. Tănase.

Selecționerul Mirel Rădoi suprinde din nou și trimite o echipă experimentală cu Belarus, într-un 3-4-3 inedit, cu doar patru zile înainte de meciul cu Norvegia

Selecționerul Mirel Rădoi dă din nou dovadă de curaj, cu un sistem de joc nou și trimite pe teren în meciul cu Belarus o echipă experimentală cu doi debutanți: Lazar și Mitrea, dar și cu Dennis Man, Florin Tănase, Vasile Mogoș și Cristi Ganea, care nu au mai jucat de foarte mult timp la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, singurii fotbaliști care au mai jucat împreună la națională sunt Nedelcearu, Toșca, Marin, Nistor și Pușcaș, însă Mirel Rădoi cu siguranță nu va folosi aceeași echipă la meciul de duminică cu Norvegia, mai ales după dezastrul de la Oslo, când tricolorii au pierdut cu 4-0.

“Tricolorii” sunt în căutarea primei victorii după dezastrul din octombrie, când au suferit trei înfrângeri și au pierdut și ultima șansă de a participa la Campionatul European. Meciul amical cu Belarus este primul dintr-o serie de trei, care mai conține jocurile din Liga Națiunilor, contra Norvegiei și Irlandei de Nord.

ADVERTISEMENT

De ce amicalul cu Belarus este crucial pentru naționala lui Mirel Rădoi

După rezultatele catastrofale din luna octombrie, România a căzut în urna a treia, unde e abia a cincea echipă și dacă nu va câștiga cu Belarus își va diminua și mai mult șansele de a ajunge în urna a doua pentru tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului Mondial, care va avea loc la începutul lunii decembrie.

Astfel, din urna a 2-a valorică, Serbia, Turcia, Rusia şi Irlanda sunt singurele ţări care nu sunt singure în acest moment de poziţia lor. De cealaltă parte, Slovacia, Islanda, Irlanda de Nord, Norvegia sau România trag speranţe că vor trece din urna a 3-a în a 2-a, deși pentru noi șansele rămân în continuare mici, indiferent de rezultatul cu bielorușii.

ADVERTISEMENT

Meciul cu Belarus este cel de-al 711 din istoria echipei naționale (314 victorii, 182 egaluri, 214 înfrângeri, 1165-907 golaveraj), iar pentru Ciprian Tătărușanu va fi meciul cu numărul 73, în urma căruia îl va depăși pe pe Ciprian Marica și i-ar egala pe Cosmin Contra și Rodion Cămătaru, conform frf.ro.

Echipa României trimisă de Mirel Rădoi în amicalul cu Belarus: 16. Lazar – 5. Nedelcearu, 4. Mitrea, 3. Toșca – 13. Mogoș, 18. Marin(c), 8. Nistor, 11. C. Ganea – 20. Man, 9. Pușcaș, 19. Tănase


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,86 este cota pentru ”peste 2,5 goluri marcate” la meciul România-Norvegia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT