News

Echipaj SMURD, păcălit de un cioban aflat la o stână. Bărbatul s-a dat grav bolnav pentru că voia să ajungă la Cluj

Salvatorii de la ISU Cluj au fost chemați să intervină în cazul unui bărbat aflat la o stână care a mințit că se simte rău pentru a putea ajunge în Cluj-Napoca.
29.04.2022 | 18:15
Echipaj SMURD pacalit de un cioban aflat la o stana Barbatul sa dat grav bolnav pentru ca voia sa ajunga la Cluj
Salvatorii îi îndeamnă pe internauți să sune la 112 doar în cazul unei urgențe reale. Credit foto: ISU Cluj
ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj a povestit într-o postare de pe pagina sa de Facebook modul în care un bărbat a încercat să păcălească un echipaj SMURD că se simte rău pentru a putea ajunge la Cluj-Napoca.

O intervenție dificilă

În postarea de pe Facebook, reprezentanții ISU Cluj explică faptul că au primit joi, în jurul orei 15, un apel prin care erau anunțați că bărbat de 60 de ani se simțea rău. Trebuie precizat că acest apel venea din partea unui bărbat care se afla la o stână din Valea Fânațelor.

ADVERTISEMENT

Echipajul SMURD trimis să intervină în acest caz au apelat nu au mai putut înainta cu ambulanța cu care au plecat din cauza terenului accidentat. Din această cauză au apelat la ajutorul CERT Rescue.

Pentru a putea ajunge în timp util, echipajul SMURD și-a încărcat echipamentul în două mașini de teren, îndreptându-se către locația în care se afla bărbatul despre care credeau că are nevoie de ajutorul lor.

ADVERTISEMENT

“Ieri, pe la ora 15:00, o ambulanță SMURD a fost solicitată să intervină la un caz medical în Valea Fânațelor. Cel care a sunat la 112 a anunțat că un bărbat de 60 de ani se află în stare gravă.

Paramedicii s-au mobilizat și au încercat să ajungă la victimă cât mai repede cu putință. Fiind nevoiți să străbată un drum accidentat, plin de noroi, au solicitat sprijinul celor de la CERT Rescue. Ambulanța n-a mai putut înainta. Astfel, salvatorii și voluntarii au încărcat aparatura medicală în două mașini de teren și l-au găsit, după un efort considerabil, pe bărbatul care a cerut ajutor”, au notat salvatorii SMURD în postarea lor.

ADVERTISEMENT

Un apel fals

După cum au mai adăugat salvatorii clujeni, atunci când au ajuns la fața locului au aflat că nu a fost vorba despre o urgență reală. În plus, aceștia mai susțin că bărbatul intenționa să folosească ambulanța pentru a ajunge în Cluj-Napoca.

“Același echipaj a intervenit, în urmă cu exact o lună, la un eveniment rutier petrecut pe strada Păstorului din Cluj-Napoca. Din primele informații, nu părea un eveniment grav. Totuși, noi tratăm fiecare misiune cu maximă seriozitate. Imediat ce au sosit la fața locului, colegii și-au dat seama că șoferul implicat în accident este blocat în mașină și inconștient. Fiind salvatori cu experiență, l-au extras de urgență pe bărbat și l-au transportat la spital. Acesta a supraviețuit, iar medicii l-au externat de curând.

ADVERTISEMENT

Și în a doua situație prezentată, fiecare secundă a contat. Ce s-ar fi întâmplat dacă apărea un caz medical critic în timp ce ambulanța noastră rămânea blocată în mocirlă?”, au mai transmis salvatorii.

ADVERTISEMENT