Sport

Echipajul de 8+1 a încheiat finala pe locul 6! Denisei Tîvulescu i s-a făcut rău şi a fost luată cu un scaun rulant

Echipajul de 8+1 al României a încheiat pe locul 6 finala de la canotaj. Denisei Tîvulescu i s-a făcut rău la final din cauza efortului.
30.07.2021 | 06:13
Echipajul de 81 a incheiat finala pe locul 6 Denisei Tivulescu i sa facut rau si a fost luata cu un scaun rulant
ADVERTISEMENT

Ultima zi din probele de canotaj nu s-a desfăşurat conform speranţelor delegaţiei României. Echipajul de 8+1 spera la obţinerea unei medalii, însă finala a fost una foarte dificilă şi care a pus multe probleme fetelor.

Echipajul de 8+1 a încheiat finala pe locul 6!

România a încheiat finala pe locul 6, deşi în urmă cu câteva zile reuşea un nou record mondial în recalificări. Campioană olimpică a devenit Canada, la capătul unei curse gestionate perfect de nord-americance.

ADVERTISEMENT

Echipajul format din Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu, Daniela Druncea a evoluat sub aşteptări, fiind ultimul la fiecare punct intermediar.

Denisei Tîvulescu i s-a făcut rău! A fost scoasă cu un scaun rulant

La finalul cursei, Denisei Tîvulescu i s-a făcut rău din cauza efortului depus şi a avut nevoie de un scaun rulant pentru că nu se mai putea ţine pe picioare, relatează Gsp.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că echipajul de 8+1 a ratat medalia, canotajul românesc a performat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Bilanţul final este de trei medalii: una de aur şi două de argint.

Canotajul românesc a revenit în elită, la Tokyo: “Am reuşit să creăm un nucleu de profesionişti”

Elisabeta Lipă este artizanul acestei reveniri a canotajului românesc în elita mondială. De la Atena 2004, România nu a mai obţinut atât de multe medalii olimpice la canotaj:

ADVERTISEMENT

“Într-adevăr, trăiesc nişte momente pe care am senzaţia că le uitasem, şi parcă nu credeam că o să ajung să mai trăiesc asemenea momente.

Dar cu răbdare, cu determinare, cu dorinţă am reuşit şi am creat această echipă atât de frumoasă în canotajul românesc, încât fiecare dintre noi ştie unde este rolul lui şi unde trebuie să fie el mai bun. Fiecare ştie că trebuie să fie cel mai bun acolo unde ştie el să facă cel mai bine.

ADVERTISEMENT

Am reuşit să creăm un nucleu de profesionişti, care stau în spatele sportivilor, pentru că oricât de bun ai fi tu ca sportiv, oricât de talentat, dacă nu ai o echipă profesionistă mai bună decât eşti tu, aţi văzut ce se întâmplă”, spune Lipă.

“Noi dacă ar fi să ne comparăm cu ei, nu ar trebui nici în finala a doua să accedem”

Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj susţine că România se bate cu ţări care investesc mult mai mult în sport şi aceste rezultate sunt cu atât mai valoroase:

„Concurezi cu ţări mai puternice decât tine, care investesc mult în sport. Noi dacă ar fi să ne comparăm cu ei, nu ar trebui nici în finala a doua să accedem. Şi totuşi, prin bunăvoinţă şi profesionalismul echipei tehnice, echipei medicale, iată că reuşim cu aceşti sportivi talentaţi să facem minuni”.

 

ADVERTISEMENT