News

Echipament de ultimă generaţie anti COVID-19 la Spitalul Județean Neamț: “Ni s-a aprobat aseară!”

10.04.2020 | 11:53
Echipament de ultima generatie anti COVID19 la Spitalul Judetean Neamt Ni sa aprobat aseara
ADVERTISEMENT

Președintele Consiliului Județean Neamț a solicitat unei companii care produce produse biologice inovative un echipament complet de colectare plasmă care să ajute cadrele medicale în lupta cu noul tip de coronavirus, iar cererea sa a avut un efect pozitiv.

Spitalul din Neamț, echipat complet pentru pandemia de coronavirus

Ionel Arsene ocupă funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț încă din anul 2016. Politicianul din partea PSD a încercat în repetate rânduri să facă rost de echipamente care să-i ajute pe medici în pandemia cu COVID-19, iar în cele din urmă solicitările sale au fost ascultate.

ADVERTISEMENT

Compania Besmax Pharma Distribution va dona în curând Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț un echipament complet de colectare a plasmei, astfel localnicii vor fi tratați mult mai bine în lupta cu noul tip de coronavirus.

„Nemțenii vor avea acces la cea mai performantă tehnologie din lume pentru tratarea COVID-19. Dragi nemțeni, vă împărtășesc bucuria imensă pe care o trăiesc!

ADVERTISEMENT

În urma solicitărilor făcute către Besmax Pharma Distribution, în această seară am primit răspunsul la apelul meu și un echipament complet de colectare plasmă, va ajunge în cel mai scurt timp, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț”, a scris Ionel Arsene pe pagina sa de Facebook.

Ionel Arsene este președintele Consiliului Județean Neamț
Spitalul Județean din Neamț primește un echipament complet de colectare plasmă. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean. Sursa foto: Facebook.com

Locuitorii din Neamț, tratați cu cea mai performantă tehnologie din lume

Echipamentul va conține 1.000 de kituri de colectare a plasmei, motiv pentru care de acum înainte locuitorii din Piatra Neamț vor dispune de un tratament exact ca al celor care sunt tratați în țări precum China, Germania, Elveția sau Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în perioada următoare compania urmează să doneze alte trei astfel de echipamente Ministerului Sănătății, instituția care va avea menirea să le împartă celor mai importante clinici de pe teritoriul țării noastre.

„Echipamentul va avea și 1000 de kituri de colectare plasmă umană, astfel că nemțenii care au COVID-19 vor fi tratați asemeni bolnavilor din China, SUA, Coreea de Sud, Israel, Italia, Germania, Franța, Elveția, Marea Britanie și alte țări care au implementat această terapie, cu succes. 

ADVERTISEMENT

Alte trei aparate similare, toate produse în Germania, vor fi donate Ministerului Sănătății, care le va direcționa unor importante clinici din țară.

Iată, spitalul nostru va fi în rândul celor care beneficiază de cea mai înaltă tehnologie în domeniul tratării pacienților cu coronavirus!”, a completat politicianul mesajul de pe contul de socializare.

În altă ordine de idei, președintele Consiliului Județean Neamț a ținut să împărtășească această veste bună cu toți cetățenii și totodată le-a mulțumit celor care au dus la îndeplinirea acestei misiuni printre care se numără și CEO-ul companiei Florin Hozoc.

„Azi, acum și aici, primind această veste bună, vreau să îi mulțumesc acestui OM deosebit, Florin Hozoc, CEO-ul firmei Besmax Pharma Distribution, care a făcut această donație pentru Neamț.

Dragul nostru nemțean, primește prin mine, cele mai călduroase mulțumiri și cea mai sinceră recunoștință, a mea și totodată a nemțenilor noștri! Să îți dea Dumnezeu sănătate și bună răsplată!

Sângele apă nu se face și în cele mai grele momente, Dumnezeu lucrează prin oameni!”, a încheiat Ionel Arsene, postarea făcută pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT