Sport

Echipele calificate la CM 2022. Se ştiu toate echipele din Europa care merg direct în Qatar! Argentina a obținut și ea biletele

Am aflat toate cele zece echipe naţionale europene calificate direct la Campionatul Mondial din Qatar 2022. Ultima formație care a obținut biletele pentru turneul final este Argentina.
17.11.2021 | 09:48
Echipele calificate la CM 2022 Se stiu toate echipele din Europa care merg direct in Qatar Argentina a obtinut si ea biletele
Echipa națională a Argentinei s-a calificat la Cupa Mondială din Qatar, după ce a terminat la egalitate cu Brazilia, scor 0-0, în etapa a 14-a a preliminariilor sud-americane. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
17-11-2021
07:48

Argentina s-a calificat la turneul final după remiza cu Brazilia

Echipa națională a Argentinei s-a calificat la Cupa Mondială din Qatar, după ce a terminat la egalitate cu Brazilia, scor 0-0, în etapa a 14-a a preliminariilor sud-americane.

Argentinienii au obţinut biletele pentru competiţia de anul viitor, după ce au beneficiat de eşecurile înregistrate de Chile şi Uruguay.

Cu patru etape înainte de finalul campaniei, ”pumele” au acumulat 29 de puncte, cu 12 mai multe decât Columbia și Peru, aflate pe locurile 4 și 5. Aceste două formații vor avea meci direct și astfel nu mai pot trece amândouă de selecționata lui Lionel Scaloni.

16-11-2021
21:49

Toate echipele calificate direct la CM 2022. Cine a ajuns în baraj

Preliminariile CM 2022 din Europa au ajuns la final cu faza grupelor, astfel că ştim cele zece selecţionate calificate direct.

  • Germania, Danemarca, Franţa, Belgia, Croaţia, Spania, Serbia, Anglia, Elveţia şi Olanda

În plus, pe lângă cele zece selecţionate din Europa, la CM 2022 s-au mai calificat Qatar (ţara gazdă) şi Brazilia.

Urnele pentru barajul de calificare la CM 2022

12 echipe s-au calificat în barajul european pentru CM 2022, acestea urmând să fie împărţite pe trei rute diferite, cu semifinale şi finale. Tragerea la sorţi va avea loc pe 26 noiembrie, la Nyon, iar echipele care au prins play-off-ul sunt următoarele

  • Portugalia, Scoţia, Italia, Rusia, Suedia şi Ţara Galilor sunt în urna capilor de serie
  • Turcia, Polonia, Macedonia de Nord, Ucraina, Austria şi Cehia sunt în urna a 2-a

Meciurile din semifinalele barajului CM 2022 se vor juca pe 24/25 martie 2022, în timp ce finalele pe 28/29 martie 2022

15-11-2021
21:50

Anglia şi Elveţia au obţinut calificarea directă la CM 2022

După meciurile de luni seară din preliminariile CM 2022 am mai aflat numele a două selecţionate care merg la turneul final din Qatar.

Anglia a demolat-o pe San Marino, scor 10-0, şi a obţinut calificarea directă la CM 2022, în timp ce Polonia va merge în baraj.

În Grupa C, Elveţia a produs surpriza şi s-a calificat la CM 2022, după 4-0 cu Bulgaria. Italia, campioana europeană en-titre, va intra în baraj, după 0-0 cu Irlanda de Nord.

Echipele calificate la CM 2022: Qatar (ţara gazdă), Germania, Danemarca, Brazilia, Franţa, Belgia, Croaţia, Spania, Serbia, Anglia, Elveţia.

Echipele care merge în barajul european: Portugalia, Scoţia, Italia, Rusia, Suedia, Polonia şi Macedonia de Nord, Austria.

Marţi vom afla numele ultimei echipe calificate direct, dar şi al celorlalte echipe care merg în baraj.

14-11-2021
21:51

Serbia și Spania merg la Cupa Mondială

Echipele naționale ale Serbiei și Spaniei s-au calificat la turneul final al Cupei Mondiale din 2022, după victoriile obținute în ultima etapă a preliminariilor europene.

În Grupa A, sârbii aveau nevoie de un succes la Lisabona și s-au impus în fața Portugaliei, scor 2-1, golul calificării fiind marcat de Aleksandar Mitrovic în minutul 90.

În Grupa B, la adăpostul faptului că le-ar fi ajuns și un rezultat de egalitate, spaniolii au trecut de Suedia la Sevilla, scor 1-0, după reușita lui Alvaro Morata.

Cele două învinse, Portugalia și Suedia, vor merge la baraj pentru a încerca să obțină biletele pentru Qatar.

14-11-2021
16:07

Croația, calificare dramatică la CM 2022

Echipa națională a Croației a obținut o calificare dramatică la Cupa Mondială din 2022, după ce a învins, pe teren propriu, în ultima etapă a preliminariilor, scor 1-0, reprezentativa Rusiei.

Vicecampioana mondială avea nevoie de victorie pentru a merge direct la turneul final din Qatar și s-a impus datorită unui autogol a lui Kudryashov, în minutul 81. Croația a încheiat grupa pe primul loc, cu 23 de puncte, unul mai mult decât Rusia, care va juca la baraj în încercarea de a se califica la Mondial.

13-11-2021
21:48

Franța și Belgia s-a calificat la turneul final

Echipele naționale ale Franței și Belgiei și-au asigurat biletele pentru turneul final al Cupei Mondiale din Qatar, după victoriile obținute în etapa a 9-a a preliminariilor europene.

Campioană mondială en-titre, Franța a defilat pe Parc des Princes în fața Kazahstanului, scor 8-0, omul meciului fiind Kylian Mbappe care a marcat de patru ori. Belgia s-a impus fără probleme în fața Estoniei, scor 3-1, și și-a asigurat primul loc în grupă.

12-11-2021
07:41

Brazilia, prima echipă din America de Sud calificată la CM 2022

Brazilia a învins-o pe Columbia, scor 1-0, graţie golului marcat de Lucas Paqueta, în minutul 72, din pasa lui Neymar. Selecao a obţinut matematic calificarea la Campionatul Mondial din 2022, cu cinci etape înainte de finalul preliminariilor în America de Sud. Pentru brazilieni urmează derby-ul cu Argentina, programat miercuri, 17 noiembrie, de la ora 01:30.

România a ratat șansa de a se califica direct la Mondial, iar acum este foarte aproape de pierde și șansa de a merge în baraj.

”Tricolorii” aveau nevoie de două victorii în ultimele două partide din Grupa I, dar nu au reușit decât un 0-0 în fața Islandei.

ADVERTISEMENT

Se știu trei echipe calificate la CM 2022

Pe lângă reprezentativa Qatarului, care este calificată din oficiu din postura de gazdă, alte două echipe au obținut biletele pentru CM 2022. Este vorba de Germania și Danemarca care și-au asigurat locul 1 în grupele preliminarii cu două etape înainte de încheierea calificărilor.

Nemții au defilat în Grupa I din care face parte și selecționata României, în timp ce Danemarca a obținut 8 victorii din tot atâtea meciuri în Grupa F, una modestă în care Scoția, Israel sau Austria nu au putut ține pasul cu ”nordicii”.

ADVERTISEMENT

Toate cele 10 câștigătoare din grupele preliminare europene se vor stabili după ultimele jocuri, care sunt programate marți, 16 noiembrie. Ultimele trei bilete se vor acorda după încheierea întâlnirilor de baraj, finalele acestora urmând să aibă loc la 29 martie 2022.

Când se vor ști toate calificatele

Tot în martie se vor cunoaște și cele cinci reprezentante ale Africii la turneul final din Qatar. Atunci vor avea loc partidele tur-retur din ultimul tur de calificare, după ce faza grupelor se va încheia, la fel ca și în Europa, la 16 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Formațiile care vor merge la Cupa Mondială din zonele Asia, America de Nord, Centrală și Caraibe și America de Sud vor fi cunoscute și ele în mare parte în martie 2022, atunci când se vor disputa ultimele partide din preliminarii.

În luna iunie se vor disputa și cele două partide din barajul inter-confederații care vor decide ultimele două echipe calificate la CM 2022. La acest baraj vor participa câștigătoarea play-off-ului în care vor evolua formațiile clasate pe locul 3 în cele două grupe preliminare din Asia, ocupanta poziției a patra în America de Nord, Centrală și Caraibe, locul 5 din America de Sud și câștigătoarea preliminariilor din Oceania.

ADVERTISEMENT

Ultima ediție cu 32 de echipe

Cea de-a 22-a ediție de Cupă Mondială va fi găzduită de Qatar în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022. Tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor la turneul final urmează să aibă loc în aprilie, data exactă urmând fie stabilită de FIFA.

Este primul turneu final care nu se va disputa vara, din cauza căldurii excesive din Qatar. De asemenea, ediția de anul viitor este ultima în care vor participa 32 de echipe, din 2026 urmând ca la Mondial să joace nu mai puțin de 48 de formații.

Competiția din Qatar se va desfășura pe opt stadioane din cinci orașe. Meciurile vor avea loc la Doha (4 arene), Lusail, Al Khor, Al Rayyan și Al Wakrah. Orele de disputare a jocurilor vor fi 12:00, 15:00, 18:00 și 21:00 pentru faza grupelor și 17:00 și 21:00 pentru jocurile eliminatorii.

ADVERTISEMENT