Sport

Echipele româneşti, victorii în EHF European League! CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea, nevoite să îşi amâne meciurile europene

Măgura Cisnădie şi Minaur Baia Mare au debutat cu victorii în EHF European League. SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti au fost nevoite să îşi amâne meciurile europene din cauza infectărilor cu COVID-19.
09.01.2022 | 21:09
Echipele romanesti victorii in EHF European League CSM Bucuresti si SCM Ramnicu Valcea nevoite sa isi amane meciurile europene
ADVERTISEMENT

Echipele româneşti au început perfect anul în cupele euroepene la handbal feminin. Măgura Cisnădie şi Minaur Baia Mare au câştigat primele meciuri din faza grupelor. Din păcate, meciurile CSM-ului şi ale echipei din Râmnicu Vâlcea, au fost amânate.

Echipele româneşti, victorii în EHF European League! Măgura Cisnădie sparge gheaţa

Măgura Cisnădie a obţinut primul succes în grupele EHF European League după ce, la ultimele două participări a suferit 12 eşecuri în grupe. Echipa lui Alexandru Weber a spart gheaţa şi a învins Storhamar, scor 33-28.

ADVERTISEMENT

Marinela Burghel-Neagu a fost cea mai bună marcatoare a sibiencelor, cu 9 goluri marcate. Şi poarta a funcţionat bine la Măgura, iar Trusova a avut un procentaj de 35% în confruntarea cu nordicele.

Măgura Cisnădie speră să prindă unul dintre primele două locuri ale grupei din care mai fac parte Lada Togliati şi Ikast Herning. Danezele s-au impus în deplasare cu 27-24. Următorul meci al echipei din Cisnădie va fi în deplasare la Herning, programat sâmbătă, de la ora 19:00.

ADVERTISEMENT

Minaur, debut cu victorie în noua ediţie!

Minaur Baia Mare a încheiat pe locul trei în competiţie anul trecut. Echipa maramureşeană a început cu dreptul în grupele actualei ediţii, reuşind să învingă pe teren propriu cu Zaglebie Lubin, scor 34-32.

Andreea Popa şi Cristina Laslo au fost cele mai bune marcatoare ale băimărencelor în acest meci, cu 7 goluri fiecare. A fost un meci în care defensiva lui Minaur a suferit în multe momente. Pandzic şi Enache au avut procentaje modeste în poartă, sub 25% ambele.

ADVERTISEMENT

Minaur mai este în grupă cu Bietigheim şi câştigătoarea de anul trecut, Nantes. Nemţoaicele s-au impus în deplasare cu 27-25 şi vor primi Minaur în etapa viitoare, meci programat sâmbătă, de la 17:00.

CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea, meciuri anulate din cauza COVID-19

În acest weekend ar fi trebuit să evolueze şi SCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti. Râmnicu Vâlcea era programată să joace cu Viborg în European League, iar CSM la Brest, în Champions League.

ADVERTISEMENT

Ambele meciuri au fost amânate din cauza infectărilor cu COVID-19. Din păcate, la CSM Bucureşti au fost înregistrate trei cazuri pozitive: Ema Ramusovic, Andreea Ailincăi şi Samara Da Silva, iar EHF a fost de acord cu amânarea confruntării.

Săptămână aglomerată pentru echipele româneşti! Meciuri în campionat şi în Europa

Miercurea viitoare, echipele româneşti calificate în cupele europene vor juca meciurile de campionat, în timp ce în weekend sunt programate meciuri în competiţiile europene: Champions League şi European League.

CSM Bucureşti va evolua în deplasare cu Buducnost, sâmbătă, de la ora 19:00. SCM Râmnicu Vâlcea va debuta pe teren propriu în EHF European League împotriva lui Vaci, duminică, de la 15:00.

  • 3 este locul ocupat în sezonul 2020-2021 de Minaur Baia Mare în EHF European League
  • 5 este locul ocupat de CSM Bucureşti în grupa de Champions League
ADVERTISEMENT