Fotbal international

Echipele calificate la EURO 2020! Belgia, Rusia, Italia și Polonia sunt primele care şi-au obţinut biletele la turneul final

13.10.2019 | 23:50
Echipele calificate la EURO 2020 Belgia Rusia Italia si Polonia sunt primele care siau obtinut biletele la turneul final
ADVERTISEMENT

S-au aflat deja primele echipe calificate la Euro 2020 și anume Italia, Rusia, Polonia și Belgia. „Squadra Azzurra” revine la un turneu final după dezastrul cu Suedia, care nu i-a lăsat să meargă la Campionatul Mondial. Italienii și-au asigurat prezența la Campionatul European în urma unei victorii facile cu 2-0 în fața Greciei, pe teren propriu. Belgienii în schimb și-au asigurat locul la turneul final după o victorie răsunătoarea, 9-0 cu San Marino.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2.21 este cota pentru 2 la meciul Ucraina– Portugalia. Vezi toate cotele AICI
ADVERTISEMENT

Belgia, Rusia, Polonia și Italia au câștigat toate meciurile în drumul către Euro 2020

Italia a câștigat până acum 7 meciuri din tot atâtea jucate și s-a calificat fără probleme la Euro 2020. În aceeași situația putea să fie și Spania, adversara României, care a condus până în minutul 94 la Oslo, atunci când Joshua King a înscris din penalty. Chiar și în aceste condiții, Spania are 19 puncte și nu își face griji că nu ar putea participa la turneul final. În afară de cele trei națiuni, Turcia și Franța sunt favorite să se califice, pentru că au 18 puncte după 7 etape și sunt urmate de Islanda cu 12, dar care are slabe șanse de calificare. Belgia s-a calificat după 8 victorii în tot atâtea meciuri. Polonia s-a calificat fără emoții în urma unei victorii cu 2-0 în fața Macedoniei de Nord.

Tot din grupa Belgiei, Rusia s-a calificat, după ce a acumulat 21 puncte în 8 partide și care este urmată în mod surpinzător de Cipru, care are 10 puncte. O situație bună în grupe o are și Ucraina în grupa B, care are 16 puncte și este urmată de Portugalia cu 11 puncte, dar cu un meci mai puțin. Anglia ar fi putut să fie foarte aproape de calificare dacă nu pierdea confruntarea directă cu Cehia.

ADVERTISEMENT
Belgia s-a calificat la CE 2020. Sursă foto: hepta.ro
Belgia s-a calificat la CE 2020. Sursă foto: hepta.ro

România va organiza 4 meciuri la Euro 2020

Nu se știe dacă România va participa sau nu la Euro 2020, dar este cert faptul că țara noastră va organiza 4 meciuri, 3 în grupele competiției și unul în optimile de finală. Turneul final se va desfășura în perioada 12 iunie – 12 iulie și va fi organizată de 12 orașe, în cinstea împlinirii a 60 de ani de la înființarea turenului final. Finala și semifinalele se vor juca la Londra pe stadionul „Wembley”.

Fanii Belgieni. Sursă foto: hepta.ro
Fanii Belgieni. Sursă foto: hepta.ro

Orașele care vor găzdui meciurile de la CE 2020 sunt:

  1. Londra
  2. Munchen
  3. Roma
  4. Baku
  5. Bilbao
  6. București
  7. Budapesta
  8. Sankt Petersburg
  9. Amsterdam 
  10. Dublin
  11. Copenhaga
  12. Glasgow
ADVERTISEMENT