Fotbal intern

Echipele de start la FCSB – Dinamo! Roș-albaștrii, fără vârf veritabil. „Câinii” evoluează cu formația standard. EXCLUSIV

05.10.2019 | 13:16
Echipele de start la FCSB  Dinamo Rosalbastrii fara varf veritabil Cainii evolueaza cu formatia standard EXCLUSIV
Echipele de start la FCSB - Dinamo! Roș-albaștrii, fără vârf veritabil. „Câinii” evoluează cu formația standard. EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

FCSB – Dinamo se joacă sâmbătă, de la ora 20:30, pe „National Arena”, într-un nou episod din „derby de România”. Roș-albaștrii vor juca fără un vârf veritabil, în timp ce Dinamo va folosi echipa standard, fără Deian Sorescu, care a fost eliminat în ultima partidă din campionat, cu FC Voluntari, 2-1. FANATIK a aflat echipele de start pentru derby-ul dintre FCSB și Dinamo.


UPDATE 5 octombrie, ora 18:29 / Cristian Manea va fi titular în echipa lui Bogdan Argeș Vintilă. Fundașul naționalei de tineret a aflat că va juca în locul lui Valentin Crețu cu 2 ore înainte de startul derby-ului. Şi Dinamo a schimbat şi l-a introdus pe Neicuţescu în locul lui Moura.

ADVERTISEMENT
Cristi Manea va fi titular în meciul cu Dinamo. Sursă foto: sportpictures.eu
Cristi Manea va fi titular în meciul cu Dinamo. Sursă foto: sportpictures.eu

Echipele de start la FCSB – Dinamo

Ambele formații au câștigat în ultima etapă din Casa Pariurilor Liga 1, Dinamo cu FC Voluntari, 2-1 și FCSB cu Academica Clinceni, 3-0. Față de partida precedentă, la FCSB nu va juca Ioan Hora, în locul lui va intra Ionuț Vînă, iar Florin Tănase va fi avansat pe postul de atacant. La Dinamo, Moura va fi titular pentru că Deian Sorescu a fost eliminat în ultima etapă din campionat, cu FC Voluntari.

Echipele de start:

  • FCSB: Bălgrădean – Crețu, Planic, I. Cristea, Panțîru- Vînă, Ov. Popescu, Oaidă – Man, Tănase, Coman
  • Dinamo: Piscitelli – Ciobotariu, Puljic, Popescu, Corbu – I. Filip, Mrzljak – Moura, Nistor, Moldoveanu – Montini
ADVERTISEMENT
Florinel Coman vs. Deian Sorescu. Sursă foto: sportpictures.eu
Florinel Coman vs. Deian Sorescu. Sursă foto: sportpictures.eu

Un derby special pentru „câini”

Partida va fi cu o încărcătură emoțională foarte mare pentru „câini”, pentru că se împlinesc 19 ani de la decesul lui Cătălin Hîldan, „unicul căpitan” al dinamoviștilor. Fanii „alb-roșii” au pregătit mai multe momente speciale în memoria lui Cătălin Hîldan, iar în dimineața derby-ului au fost la mormântul lui. De-a lungul timpului, Dinamo a jucat 3 partide pe data de 5 octombrie, dar a reușit să câștige doar o dată cu Farul Constanța, în ultimul meci a terminat la egalitate cu Universitatea Craiova, iar în sezonul 2002-2003 a pierdut cu 0-2 în fața Gloriei Bistrița.

Vicecampioana României are un lot de două ori mai valoros decât al lui Dinamo, cotat la 38.650.000 de euro, în timp ce Dinamo are un lot care valorează 15.280.000 de euro. Chiar dacă au un lot mai puternci, FCSB a câștigat doar un meci în ultimele 5 derby-uri cu Dinamo, în 2017, cu 1-0, prin golul lui Marko Momcilovic.
  • 9 este locul pe care FCSB îl ocupă în campionat
  • 10 este locul pe care Dinamo îl ocupă în campionat
ADVERTISEMENT