ADVERTISEMENT
Fotbal international

Echipele din Premier League le susțin pe cele din ligile inferioare cu 250 de milioane de lire

Autor: Eduard Dimiean | 25.09.2020 | 09:58
Echipele din Premier League le susțin pe cele din ligile inferioare cu 250 de milioane de lire
Emoții în Premier League, după anunțul lui Boris Johnson. Condiția pentru ca sezonul să nu fie anulat. Sursa foto: hepta

Liga Engleză de fotbal așteaptă un ajutor financiar din partea echipelor din Premier League din cauza pierderilor financiare provocate de pandemia covid-19.

ADVERTISEMENT

Sumele pierdute de cluburi sunt imense, veștile fiind unele alarmante, având în vedere că guvernul britanic a blocat revenirea spectatorilor pe stadioane, inițial planificată de la 1 octombrie.

Absența fanilor de pe stadioane a provocat adevărate ravagii financiare în conturile echipelor britanice, însă cluburile din ligile inferioare au fost cele mai afectate.

ADVERTISEMENT

Liga Engleză așteaptă un ajutor financiar din partea Premier League

Fanii au revenit deja pe stadioane în Franța și Germania, într-un număr limitat. Același lucru se aștepta și de la începutul lui octombrie în Anglia, dar creșterea numărului de infectări a ruinat planurile, echipele aflându-se în pragul unui colaps financiar provocat de lipsa încasărilor din bilete.

Este preconizat ca în cazul în care tot restul sezonului se va desfășura fără spectatori, pierderile să ajungă undeva la 900 de milioane de lire doar pentru echipele din Premier League. Cluburile din eșaloanele secunde sunt și mai dependente de prezența fanilor, banii din bilete fiind fundația financiară a echipelor. Deși Guvernul a promis un sprijin financiar consistent pentru sportul britanic, este nevoie de mai mult.

ADVERTISEMENT

Echipele din Premier League ar urma să susțină Liga Engleză și ligile inferioare cu 250 de milioane de lire. Un ajutor financiar ce urmează a fi acordat în condiții extrem de stricte. Sumele vor fi alocate, exclusiv, pentru acoperirea pierderilor din banii de pe bilete. Alte hibe financiare, precum managementul deficitar sau erorile de marketing nu vor fi acoperite, verificările în vederea alocării sumelor fiind extrem de detaliate.

Președintele unui club din Anglia, scrisoare deschisă către Boris Johnson

Președintele clubului Colchester United din liga a 4-a britanică, Robbie Cowling, a adresat o scrisoare deschisă prim-ministrului Boris Johnson.

ADVERTISEMENT

Acesta se arată uimit de decizia amânării revenirii suporterilor pe stadioane. Robbie consideră o piedică pusă angajaților clubului de fotbal la care este președinte și a modului de viată al acestora.

În scrisoare se cer explicații la judecata din spatele deciziei, având în vedere că spectatorii de pe stadion, respectând distanțarea socială, nu pot fi într-un pericol mai mare decât pasagerii unui avion de 300 de persoane sau un pub plin din centrul orașului.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!