News

Economistul care a prezis Marea Recesiune din 2008: ”Într-un fel, Al Treilea Război Mondial a început deja”

Faimosul economist Nouriel Roubini, cel care a prezis Marea Recesiune din 2008, vorbește despre un ”Al Treilea Război Mondial” care a început deja.
21.10.2022 | 08:34
Economistul care a prezis Marea Recesiune din 2008 Intrun fel Al Treilea Razboi Mondial a inceput deja
Estimare sumbră despre războiul dintre Rusia și Ucraina. Foto: canva.com - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Întreaga lume se teme de amenințările nucleare ale lui Vladimir Putin, însă Roubini crede că folosirea acestor arme de către Rusia ar fi doar începutul unei bătălii la nivel global.

Profesorul Roubini vorbește despre Al Treilea Război Mondial

Lumea ar putea vedea, de asemenea, un conflict nuclear în Iran și, cel mai îngrijorător pentru SUA, în jurul luptei Chinei pentru Taiwan, explică cel care a fost supranumit ”Dr. Doom” după realizarea previziunilor sale.

ADVERTISEMENT

Profesorul de afaceri de la Universitatea din New York susține că există deja un război rece între SUA și China, care ar putea escalada într-un ”război fierbinte”, deoarece președintele Xi Jinping își propune să unească China și Taiwan. Roubini a apărut luni la Yahoo Finance 2022 All Markets Summit, înainte de lansarea cărții sale, ”Megathreats: Ten Dangerous Threats that Imperil our Future and How to Survive Them”.

”Într-un fel, Al Treilea Război Mondial a început deja”, a spus Roubini. ”A început în Ucraina pentru că acest conflict are implicații mai largi, care depășesc cu mult Rusia și Ucraina. Este începutul a altceva”, a explicat Roubini.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat Yahoo Finance, Roubini a subliniat amenințările geopolitice și ceea ce el numește un nou război rece care a apărut între SUA și China, precum și între Occident și puterile ”revizioniste”, inclusiv Rusia, China, Iran, Coreea de Nord și Pakistan.

”Ei contestă în esență ordinea economică, socială și geopolitică pe care SUA, Europa și Occidentul au creat-o după Al Doilea Război Mondial”, a transmis Roubini. Pe lângă Ucraina, un alt punct de aprindere al unui conflict mondial ar putea fi și Iranul.

ADVERTISEMENT

”Negocierile dintre SUA și Iran privind noul acord nuclear nu merg, iar Israelul spune că dacă Iranul va deveni țară nucleară îi vor ataca”, a completat profesorul.

În același timp, SUA și China se află pe un curs de coliziune, deoarece cele două țări continuă să se decupleze pe mai multe paliere, de la comerț, la mișcarea forței de muncă, la tehnologie.

ADVERTISEMENT

”Cred că următorii 5-10 ani vor fi momentul în care va avea loc o confruntare între SUA și China în problema Taiwanului și asta ar putea fi un declanșator al acestui război rece care să devină un război fierbinte. Așa ajungem la Al Treilea Război Mondial”, a completat Roubini.

Așadar, cel care a prezis Marea Recesiune din 2008 cu mulți ani înainte ca aceasta să se întâmple crede că Al Treilea Război Mondial va deveni o certitudine cel mai târziu cu 2032.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar...
Planul a fost dezvăluit: părțile bătuseră palma! Aleksei Navalnîi a murit cu doar câteva zile înainte ca totul să se schimbe
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme
Reacţia unui influencer din SUA când gustă pentru prima dată sarmale. A numit...
Reacţia unui influencer din SUA când gustă pentru prima dată sarmale. A numit Bucureştiul "unul dintre cele mai cool orașe din Europa"
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința...
Zeci de arme și peste 2.500 de cartușe au fost găsite în locuința lui Alain Delon. Actorul nu deține permis de port-armă
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Lumea s-a înghesuit pentru pomană
Aproape de o tragedie la metrou. Accident nemaivăzut la Metrorex
Aproape de o tragedie la metrou. Accident nemaivăzut la Metrorex
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două...
Florin Dumitrescu, prima reacţie despre divorţul de Cristina. Cei doi au împreună două fetiţe: „Dumnezeu e sus și vede!”
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Dan Negru, revoltat de prețurile din magazine. Cât a ajuns să coste planta...
Dan Negru, revoltat de prețurile din magazine. Cât a ajuns să coste planta care „astupă foamea săracului”