Spaniolii sînt şocaţi de condamnarea lui Popescu! Reacţiile presei străine despre “Dosarul Transferurilor”

Adrian Căpriţă   
în Nicio categorie
04/03/2014, 17:45
Spaniolii sînt şocaţi de condamnarea lui Popescu! Reacţiile presei străine despre “Dosarul Transferurilor” GALERIE FOTO

UPDATE / Presa din Italia a anunţat şi el condamnarea celor 8 oameni din “Dosarul Transferurilor”

gazetta

UPDATE / Spania, ţara în care Gică Popescu a jucat pentru Barcelona, a notat despre condamnarea celor 8 oameni din fotbal.

“Fostul jucător al Barcelonei, Gică Popescu, a fost condamnat la Bucureşti la 3 ani de închisoare. Mai mulţi conducători cunoscuţi au primit pedepse importante, cum ar fi Mihai Stoica, George Copos sau Cristi Borcea”.

UPDATE / Presa din Statele Unite notează condamnările din „Dosarul Transferurilor”. Ziarul „The State” notează că „8 oficiali din fotbalul românesc au fost condamnaţi la închisoare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani”.

Ziarul a făcut şi o prezentare a unora dintre condamnaţi: „Fostul director executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani şi 8 luni, patronul Rapidului, George Copos a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni şi fostul fundaş Gică Popescu a fost condamnat la 3 ani şi o lună” informează ziarul.

*****************************************************************************

Ecourile condamnărilor din “Dosarul Transferurilor” s-au răspîndit pînă în Noua Zeelandă,  ziarele străine relatînd despre evenimentul în care cei 8 oficiali au fost condamnaţi la închisoare cu executare.

„The New Zeeland Herald” notează că „mai mulţi oficiali din fotbalul românesc sînt închişi pentru evaziune fiscală”

Ziarul mai relatează şi pierderile pe care le-a avut statul şi cluburile: „statul a pierdut 1,7 milioane de euro din taxe şi cluburile au pierdut un total de 10 milioane de euro pentru că oficialii au înregistrat sume false de transfer” a relatat ziarul din Noua Zeelandă.

Închide ×